Fudbal

selektor francuza

Deschamps hvalio Zmajeve: Utakmica će biti teška, BiH ima dosta kvaliteta

30/03/2021

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo "Katar 2022" između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za sutra, 31. mart, na stadionu "Grbavica" sa početkom u 20.45 sati

Selektor Fudbalske reprezentacije Francuske Didier Deschamps izjavio je da će utakmica protiv Bosne i Hercegovine biti teška, te da protivnička ekipa ima dosta kvaliteta.

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo “Katar 2022” između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za sutra, 31. mart, na stadionu “Grbavica” sa početkom u 20.45 sati.

Selektor aktuelnog svetskog prvaka Francuske, na konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da je “sasvim sigurno da će utakmica biti teška”, da su BiH i Francuska najbolje ekipe, ali da bi tu dodao i Ukrajinu.

“Zaista je reč o teškoj grupi, sasvim sigurno je da će utakmica biti teška, da ekipa BiH ima dosta kvaliteta. Ovo nije odlučujući, ali je važan meč, jer onaj koji pobedi biće bolje plasiran za buduće utakmice”, rekao je Deschamps.

On je kazao i da je tačno da je ekipa BiH mlada ekipa, ali da ima i “iskusnih igrača koji imaju top nivo i učestvuju na velikim takmičenjima”.

“Ono što mi moramo učiniti jeste da koliko god možemo da se potrudimo da dobro odigramo na ovom stadionu”, naveo je Deschamps.

Kapiten reprezentacije Hugo Lloris kazao je da je veoma ponosan što je deo ekipe Francuske, te izrazio nadu da će i rezultati biti dobri.

“Bosanci su imali laku sedmicu, za razliku od nas. Mislim da bi mogli da počnu jako i da će ovo biti utakmica gde će oni krenuti žestoko”, rekao je Lloris.

Kako je istakao njegov tim ima ambiciju da se suprotstavi protivniku, da nametne igru.

“Nadam se da ćemo moći intenzivno da vodimo loptu i tako izbegnemo protivnika. Protivnici su jako talentovani i nadareni i ja se nadam da ćemo sutra uspeti dobro da igramo i postignemo gol”, kazao je Lloris.

Na pitanje kako doživljava fudbalera BiH Miralema Pjanića koga je ranije upoznao, Lloris je rekao da je i kada ga je upoznao Pjanić bio zaista talentovan, te da veruje da on još ima puno lepih godina ispred sebe.

Posle dva odigrana kola u grupi D prva je Francuska sa četiri boda. Slede Finska i Ukrajina sa po dva, BiH ima jedan (utakmica manje), dok je Kazahstan bez bodova (-1).

Komentari

Autor: Anadolija

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.