Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Francuske

Deschamps: Pogba mentalno nije dobro

3394949-pogba

Ovakvi periodi događaju se svim igračima, rekao je Deschamps

Francuski selektor Didier Deschamps rekao je uoči utakmice Lige nacija protiv Portugala da Paul Pogba nije ni sjena igrača od prije nekoliko mjeseci.

Deschamps je Unitedovog igrača stavio u početnu postavu za prijateljski susret s Finskom, koji je Francuska u četvrtak senzacionalno izgubila sa 0:2. Pogba je odigrao slabo, kao i čitava ekipa, a Deschamps je pokušao objasniti što se događa s nekada najskupljim igračem na svijetu.

“Znao sam i prije utakmice da nije u najboljoj formi i baš zato sam ga stavio od prve minute. Taj susret trebao mu je poslužiti da se barem malo vrati u ritam. No Pogba nije izgledao pozitivno i rekao bih da se nalazi u jednom od svojih najlošijih perioda. Na njega jako utječu loši rezultati Manchester Uniteda i mentalno nije dobro. To je normalna stvar, a ja ga dovoljno dobro poznajem da vidim kad je u kakvom stanju”, rekao je Deschamps.

Francuski selektor rekao je da će razmisliti o tome hoće li Pogbu koristiti večeras protiv Portugala.

“Ovakvi periodi događaju se svim igračima. Paul ima sve kvalitete i mogućnosti da odgovori kritičarima na terenu, ali prvo ću vidjeti kakvo je stanje u ekipi s ostalim igračima pa tek onda odlučiti ko će igrati”, rekao je Deschamps.