Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifiakcije za sp

Deschamps: Putovat ćemo 11 sati da igramo utakmicu koju će BiH gledati na TV-u

BiH će u subotu na domaćem terenu ugostiti Kostariku u prijateljskom susretu nakon čega će dočekati Francuze

Selektor Francuske Didier Deschamps požalio se na raspored svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Njegova reprezentacija je u prvom kolu kvalifikacija remizirala s Ukrajinom (1:1) na domaćem terenu, a sad ju čekaju gostovanja kod Kazahstana, te naše Bosne i Hercegovine.

Francuzi su protiv Ukrajine poveli u 19. minuti preko Griezmanna, a konačnih 1:1 postavio je Kimpembe autogolom u drugom poluvremenu.

Deschamps smatra da će njegovim igračima biti previše naporno putovati u Kazahstan, pa u BiH. Francuska će u nedjelju gostovati kod Kazahstana u grupi D, a onda gostuje u Bosni i Hercegovini naredne srijede. Sve bi možda bilo lakše da je barem jedan od tih susreta prijateljski, ali radi se o takmičarskim okršajima, piše Index.

BiH će u subotu na domaćem terenu ugostiti Kostariku u prijateljskom susretu nakon čega će dočekati Francuze. Tako će reprezentacija koju vodi Ivaylo Petev imati dan više odmora od Francuza, te neće morati putovati.

– S više svježine mogli smo odigrati mnogo bolje, ali veliki broj mojih igrača je igrao za svoje klubove u nedjelju. Trebamo čvršće noge i agresivnost. Neću lagati, doći će do nekih promjena u utakmici protiv Kazahstana. Oni večeras nisu igrali, a nas očekuje putovanje koje će trajati 11 sati, nakon kojeg ćemo igrati utakmicu koju će BiH gledati na TV-u, poručio je Deschamps.