Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset najomraženijih fudbalera na planeti

Manchester United v Manchester City – Premier League

Naći ćete neke nogometaše koje ne volimo, naći ćete i neke koje samo pojedine grupe navijača ne vole, ali ovo su nogometaši koji su se susreli s mržnjom u svojoj karijeri.

Na ovoj listi nećete pronaći Cristiana Ronalda ili Lea Messija jer je moderno mrziti najbolje.

Mario Balotelli

Balotellija opisuju kao opasnog luđaka i/ili kao vječno dijete – i to ne u dobrom smislu. Zapalio je vatromet u svojoj kući, vozi bijesne aute, dejta prekrasne djevojke.

Veliki dio nogometnog svijeta ne podnosi, ali Balotelli možda ipak uspije ostvariti svoj neosporan talent i preobratiti hejtere. Nakon transfera u Milan je pokazao da nije zaboravio igrati nogomet – što bi se možda dalo zaključiti prema njegovoj igri u Liverpoolu.

Njegova bivša djevojka je u intervjuu rekla da Balotelli daje gotovo pola svoje plate humanitarnim organizacijama koje pomažu djeci u Africi. Kad bivša djevojka tako govori o tebi, ne možeš baš biti toliko grozan lik, zar ne?

Ashley Cole

Prozvali su ga CASHley Cole. Pobjegao je iz Arsenala jer ga je Arsenal htio platiti “samo” 55 hiljada funti sedmično. Bijaše oženjen i za uberbejba Cheryl Tweedy (koja je postala Cheryl Cole, a sada je Cheryl Fernandez-Versini) kojoj je bio itekako nevjeran.

Kako budeš nevjeran tako prekrasnoj i dragoj gospođi? Sada igra u Romi, Roma ga se pokušava riješiti, ali niko ga ne želi.

Roy Keane

Navijači Manchester Uniteda su ga voljeli, ali niko drugi nije. Bio je ratnik na terenu koji nije prezao ni pred čim kako bi zaustavio protivničke igrače. Mrzio je Arsenal, mrzio je Patricka Vieiru. 2005. godine u tunelu na Highburyu je došlo do sukoba između Vieire i Keane koji je označen kao vrhunac mržnje između Manchester Uniteda i Arsenala.

Ono po čemu će sigurno ostati zapamćen je po agresivnom startu na Haalanda, igrača Manchester Citya. Nakon starta je dobio suspenziju od tri utakmice i kaznu od 5 hiljada funti, ali je bio dovoljno glup da u autobiografiji prizna kako je namjerno povrijedio Haalanda. Barem je iskren.

“Čekao sam dovoljno dugo. Je*eno sam ga jako udario. Lopta je bila tamo. Valjda. Eto ti, pi*ko. Nemoj više ikad stajati iznad mene i propovijedati mi o odglumljenim povredama”.

Nakon izdavanja Keanove knjige, FA je pokrenuo disciplinski postupak gdje je Keane dobio još 5 utakmica suspenzije i kaznu od 150 hiljada funti.

Martin Taylor

Iako nije neki visokoprofilni nogometaš, navijači Arsenala mu nikada neće zaboraviti što je uništio Eduardovu zvjezdanu karijeru.

Emmanuel Adebayor

Zovu ga Lazybayor (između ostalih pogrdnih nadimaka). Ne treba previše objašnjavati zašto. Osim što je lijen i ne ulaže baš previše napora u treninge (a ni u utakmice), pohlepni je napadč kojem je svejedno igra li ili ne – sve dok plata stiže.

Tako je napustio Arsenal i Wengera koji su stvorili njegovo igračko ime, samo kako bi se pridružio legji plaćenika u Manchester Cityu u kojem je mislio da je dobra ideja slaviti gol ispred Arsenalovih navijača.

https://www.youtube.com/watch?v=7657Hb27K4c

Navijači Topnika ga preziru. Nakon epizode u Cityu je proslijeđen na posudbu u Real Madrid jer je City nagomilao previše napadača.

Nakon posudbe u Realu je posuđen još jednom – ovaj put Tottenhamu koji je uspio zavarati sa 18 golova u jednoj sezoni. Nakon što je dobio stalan ugovor sa Spursima – čovjek se opustio.

Čak i kada bi dobio priliku, reagirao bi kao zombi. Bez jedne noge.

Spursi su ga već nekoliko prijelaznih rokova pokušavali utopiti nekom drugom naivnom klubu, ali im nije pošlo za rukom. Zašto? Pa napadač Toga ima visoke zahtjeve za platom, a nitko mu nije spreman ponuditi takve uslove pa će on radije ne igrati u Tottenhamu, a i dalje dobivati vrhunske parice. I kako onda ne mrziti ovakvog lika?

Diego Costa

Igrao za Brazil neke prijateljske utakmice, da bi ipak izabrao Španiju kako bi mogao biti građanin Europske Unije te tako lakše ostvariti skupe transfere u Premier ligu za koju inače treba radna dozvola.

https://youtu.be/SAshM3B6A1o

Prošlomjesečno sramotno provociranje crvenog kartona za Arsenalovog igrača Gabriela i šamaranje Koscielnya je preobratilo čak i neke Chelseajeve navijače koji ga inače obožavaju.

El-Hadji Diouf

Senegal je šokirao svijet kad je na otvaranju Svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji pobijedio još uvijek aktualne svjetske prvake Francuze. Liverpool je nasjeo na nekoliko dobrih predstava Senegalaca i doveo je i Dioufa i Diaoa.

Ako preletite Wikipedia članak o Dioufu, vidjet ćete da je sekcija “Controversy” značajno duža od sekcije “Playing Career”.

Poznatiji je po pljuvanju protivničkih igrača i navijača nego po golovima i driblinzima. Nije ni čudo da ga svi mrze, a Steven Gerrard je u posljednje vrijeme iznio neke detalje iz svlačionice koji su podsjetili nogometni svijet zašto je Diouf jedan mrzak lik.

Luis Figo

Znamo neke ljude (muške ljude) kojima je Luis Figo toliko božanstvo da su izjavili kako bi radije na večeru s njim nego s nekom seksi gospođicom. Ali ne misle svi tako o jednom od najboljih portugalskih igrača svih vremena. Zapravo skoro nito ne misli tako, ali znate što smo htjeli reći.

Figo je napravio nešto nezamislivo u svojoj karijeri. Crveno-plavi dres Barcelone je zamijenio onim bijelim najvećih konkurenata Barce. U Real Madridu je dobro prihvaćen, bio je dio Galacticosa i posebne formacije 4-2-4 gdje je igrao krilnog napadača, ali bilo je gadno kada je posjetio Camp Nou, svoj bivši dom.

https://youtu.be/kPVNolBVpn4

Luis Figo je izvodio vjerojatno najpoznatiji korner svih vremena.

Gađali su ga svim raspoloživim, pa čak i svinjskom glavom. Taj dio nikome i dan danas nije jasan. Kako uneseš svinjsku glavu na strogo čuvan stadion? Vjerojatno su i zaštitari toliko mrzili Figa da im je dovoljno dobar razlog bio “A ova svinjska glava mi je da gađam onog šupka Luisa Figa kad nam bude blizu”.

John Terry

Čak i navijači Chelseaja nisu baš ujedinjeni u ljubavi prema svom kapetanu Johnu Terryu, ali opšte je poznato da su neki od njih idioti, barem sudeći prema rasističkim ispadima u pariškom metrou. Razlog zašto nije omiljen onim navijačima koji pokazuju nekakve znakove moždanih funkcija?

Najgori od svih je svakako taj da je varao ženu sa djevojkom suigrača Waynea Bridgea.

2011. godine je maltretirao Antona Ferdinanda, defanzivca Queens Park Rangersa rasističkim komentarima. Pri tom je očito i jako glup jer Antonov stariji brat je Rio Ferdinand, Terryev suigrač iz reprezentacije. Idiotizam.

Pepe

Ovo nije top lista s poretkom, ali iako druge igrače nismo slagali nikakvim redoslijedom, prvo mjesto zaslužuje Pepe.

Jedan Reddit korisnik je najbolje sažeo mržnju prema Pepeu.

“Znaš ono kad si u kafiću i uđe neki lik s facom koju tako jako želiš udariti? U najmanju ruku, Pepe je taj lik.

Ne samo da je velik, još se i baca po terenu, laže, vara i tuče. Odlično ga je imati u svojoj ekipi, ali za mrzitelje Real Madrida, i za neke fanove Real Madrida – on je smeće.

Go*nar kojeg samo majka može voljeti. Jedva.”

Pogledajte samo situaciju iz ovog videa gdje je srušio nogometaša Getafea u šesnaestercu, nakon toga ga je šutnio dvaput, a kao da to sve nije dovoljno – još se pravio da mu pomaže – pritom mu još više nanoseći bol.

Usput je napao i dva druga igrača Getafea koji su priskočili u pomoć.

Dobio je kaznu od 10 utakmicu neigranja.