Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA pristala na Ademijevo saslušanje

arijan ademi

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odgodila je donošenje odluke o suspenziji veznjaka Dinama Arijana Ademija i pristala na njegovo saslušanje, što je prvi takav slučaj u posljednjih pet godina.

“To je presedan da je UEFA na prvom stupnju dopustila saslušanje. To se nije dogodilo u zadnjih pet godina,” kazao je trener Dinama Zoran Mamić dodavši:

“To je jako dobra stvar i veliki sam optimist što se tiče Ademija koji je puno bolje nego u početku, a kada će biti izrečena kazna još ne znamo.”

Disciplinska komisija sastala se u ponedjeljak, a odluka se očekivala do kraja sedmice. No, sada je sve odgođeno do novog saslušanja koje bi trebalo biti danas.

UEFA je pokrenula postupak protiv Ademija nakon što je bio pozitivan na doping testu nakon utakmice protiv Arsenala u 1. kolu Lige prvaka. Ponovljeni B test u oktobru je također bio pozitivan pa je Ademi otada čekao kaznu. Prijetilo mu je i do četiri godine suspenzije, no vijest o novom saslušanju dala je makedonskom reprezentativcu novu nadu.