Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DFB Pokal: Bayern pomeo Wolfsburg, Mainz ispao od drugoligaša

f4bbf179-ef57-44c2-ab71-92d040e3d929

Fudbaleri Bayerna ne znaju da stanu, pa su u šesnaestini finala njemačkog Kupa kao gosti lako savladali Wolfsburg sa 3:1.

Iznenađenje je priredio Mucnhen 1860 koji je eliminisao bundesligaša Mainz sa 2:1, a najefikasniji bio je Nurnberg koji je na putu do osmine finala deklasirao Dusseldorf sa 5:1.

Bavarci definitivno nemaju dostojnog rivala ni u prvenstvu ni u Kupu, jer su već za poluvreme riješili pitanje pobjednika.

Pep Guardiola uopšte nije kalkulisao, na teren je poslao najjači sastav, koji je “pojeo vukove”, a u centru pažnje bio je trio Bayerna Muller – Costa – Alaba.

Prvo je Douglas Costa u 15. minutu zatresao mrežu Wolfsburga sjajnim udarcem sa distance na asistenciju Mullera, a onda je na scenu stupio njemački napadač.

Thomas Muller je sa dva gola u 20. i 34. minutu otklonio sve dileme, a u strijelce se upisao oba puta na dodavanje Davida Alabe.

https://youtu.be/98afD9lry5Y

Do kraja je domaćin jedino uspio da ublaži poraz preko Andrea Schurlea.

Iznenađenje predstavljaju eliminacija bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta od Auea, kao i Mainza koji je na svom terenu poražen od Munchena 1860 nakon preokreta sa 1:2.

https://youtu.be/xGFZJQT5c0k

Darmstadt je pred svojim navijačima izbacio Hannover istim rezultatom a sva tri pogotka pala su od 74. do 79. minuta.

Goleada je jedino viđena u Nurnbergu gdje je istoimeni tim deklasirao Dusseldorf sa 5:1 i svih pet golova postigli su različiti strelci.

https://youtu.be/RJt4LEVaX9o