Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sreća pa Walters ne dolazi u Zenicu, Begović se oprostio od Capital One Cupa

asmir1

Kad krene naopako, onda baš krene. Naš reprezentativni čuvar mreže Asmir Begović je najbolji primjer za to. Jedan od najcjenjenijih golmana u Engleskoj, od svog dolaska na Stamford Bridge nalazi se na pravoj “strealjani”.

Begović je stao na gol Plavaca nakon ozljede Thiabauta Courtoisa, u periodu kada odbrana Chelseaja igra vjerovatno najlošiji nogomet u posljednjih deset godina.

Daily Mail: Asmir Begović seli na klupu čim se Thibaut Courtois oporavi

Begović je od starta sezone samo jednom uspio na gostovanjima sačuvati svoju mrežu. Nije mu to pošlo za rukom ni večeras, kada je Chelsea stigao u goste Stoke Ctyju, Begovićevom bivšem klubu.

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, a Begović je kapitulirao u 52. minutu susreta. Bio je to fanatastičan gol, i to Irca Jonathana Waltersa.

Jedina dobra vijest je što Walters neće moći igrati 13. novembra na Bilinom polju kada Irska doputuje u goste Zmajevima, u prvoj utakmici baraža za odlazak na EP u Francukoj 2016. godine.

Irci na Bilinom polju bez četvorice startera

Još jedan problem za Josea Mourinha stigao je u 32. minutu utakmice. Ozlijedio se prvi napadač Chelseaja Diego Costa, koji je morao van igre. Ušao je Francuz Loic Remy koji je golom u 92. minutu donio Plavcima produžetke.

 

I to je sve što je Chelsea uspio napraviti u Capital One Cupu ove sezone. Nakon produžetaka nije bilo golova i pristupilo se izvođenju penala. Domaći su pogodili svih pet, a Eden Hazard je promašio u petoj seriji i tako je Chelsea ispao iz ovog takmičenja. Bilo je to ukupno peti put da Chelsea pod palicom Josea Mourinha utakmicu rješava izvođenjem penala. Niti jednu nisu dobili!

Arsenal je također ispao večeras iz Capital One Cupa, dok su Everton i Hull prošli nakon penala. Muhameda Bešića nije bilo u sastavu Evertona.

capital ne cup