Fudbal

psg

Di Maria sve bliže Sušićevom rekordu

25/12/2020

Ostali igrači su daleko iza, pa tako trećeplasirani Moustapha Dahleb ima 80 asistencija, a slijede Javier Pastore sa 56, Zlatan Ibrahimović sa 53, Kylian Mbapppe i Jerome Rothen sa 52...

Paris Saint-Germaine je u 17. kolu francuske Lige 1 savladao Strasbourg sa 4:0, a novu asistenciju upisao je Angel Di Maria. Argentinac je tako stigao do 95. asistencije u dresu Svetaca i sve je bliži rekorderu – Safetu Sušiću.

Naime, najbolji bh. nogometaš svih vremena Sušić, najbolji je asistent u istoriji PSG-a s čak 103 dodavanja koja su direktno prethodila golovima, ali Argentinac mu je za petama.

S obzirom da ima samo osam asistencija manje Argentinac bi mogao sustići legendarnog Papeta do kraja ove sezone u kojoj igra odlično i već je upisao devet asistencija u svim takmičenjima.

Ostali igrači su daleko iza, pa tako trećeplasirani Moustapha Dahleb ima 80 asistencija, a slijede Javier Pastore sa 56, Zlatan Ibrahimović sa 53, Kylian Mbapppe i Jerome Rothen sa 52…

Inače, Sušić je s 344 utakmice u dresu PSG-a na trećem mjestu igrača sa najviše nastupa u istoriji francuskog kluba, a s 85 pogodaka osmi je najbolji strijelac svih vremena. Vodeći je Edinson Cavani sa 200 golova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.