Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bomba a apenina

Di Marzio: Avantura Cristiana Ronalda s Juventusom stigla je do kraja

New Project – 2021-08-26T233746.711

Goalov novinar Romeo Agresti dodaje da je Ronaldo rekao svojim prijateljima kako više nikad neće zaigrati za Juventus

Pouzdani italijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da je Cristiano Ronaldo završio s Juventusom.

“Avantura Cristiana Ronalda s Juventusom stigla je do kraja: nakon tri sezone CR7 je spreman napustiti Juventus, koji je sada postao svjestan volje igrača. Ronaldo bi, naime, već ispraznio svoj ormarić u Continassi, u znak skorašnjeg oproštaja”, piše Di Marzio na svojoj web stranici.

“U ovom trenutku stranke, čak i nakon današnjeg sastanka između Jorgea Mendesa i Juventusa, traže najbolje rješenje. Juventus je ponovio da ne želi dopustiti da Ronaldo ode bez odštete, vrednujući ga 25 miliouna eura. Jedini put ostaje put Manchester Cityja i očekuje se formalizacija ponude”, tvrdi Di Marzio.

“Bilo je to ljeto 2018. kada je Juventus kupio Ronalda od Real Madrida. Od tog dana Portugalac je odigrao 134 utakmice s Bianconerima, postigavši ​​101 gol. Onaj protiv Udinesea, prvog dana prvenstva, bit će po svoj prilici Ronaldov posljednji nastup u Juventusu”, dodaje poznati novinar.

Informaciju su uskoro preuzeli i potvrdili i ostali poznati italijanski novinari.

Goalov novinar Romeo Agresti dodaje da je Ronaldo rekao svojim prijateljima kako više nikad neće zaigrati za Juventus.

U petak bi se trebao završiti cijeli transfer. Manchester City ponudio je Juventusu 30 miliona eura i Juventus će to prihvatiti, dodaje isti izvor.

Ronaldovo nezadovoljstvo u Juventusu kulminiralo je ovoga ljeta nakon neuspješne prošle sezone. Juventus je prošle sezone završio jedva četvrti u Serie A, ispao iz Lige prvaka u osmini finala te osvojio domaći kup i Superkup.

Ronaldo je u Juventus stigao osvojiti Ligu prvaka, koju torinski klub nije osvojio od 1996. godine. U tome nije uspio i klub ga je odlučio pustiti zbog nezadovoljstva, ali i visoke plaće od 30 miliona eura godišnje.

Koga Juve želi?

“S Ronaldom na odlasku, Juventus počinje tražiti novog napadača. Juventusov prvi izbor bio bi Gabriel Jesus, ali Guardiola ne prodaje Brazilca. Pokušao je Juve s Maurom Icardijem, ali bez rezultata. Argentinac želi ostati u PSG -u, posebno u slučaju odlaska Mbappea. Danas je bio sastanak s Raiolom u Continassi, radi mogućeg povratka Moisea Keana iz Evertona. Igrač kojeg Allegri dobro poznaje. Druga je mogućnost Gianluca Scamacca iz Sassuola, koji se sviđa treneru Juventusa…”, napisao je Di Marzio o mogućim nasljednicima Ronalda u dresu Stare dame.