Diego Costa u sudijskoj nadoknadi spasio Chelsea

diego costa

U posljednjoj utakmici 25. kola engleske Premier lige Chelsea je na Stamford Bridgeu dočekao Manchester United (1:1). Utakmica koja je do prije nekoliko godina odlučivala o naslovu prvaka danas više nije od tolikog značaja s obzirom da je ekipa Louisa van Galla dočekala na petom, a Guusa Hiddinka na 14. mjestu.

Prvih 15-ak minuta utakmice protivnici su bili dosta oprezni, a onda je u 17. minuti Anthony Martial tukao s ruba 16-erca, te je natjerao Thibauta Curtoisa na reakciju. S druge strane, Cheslea je zaprijetio preko Matića. Njegov udarac glavom nakon ubačaja Oscara bez većih problema zaustavio je David de Gea. Poslije toga Chelsea je zaprijetio i preko Diega Coste.

Pred kraj prvog poluvremena John Terry je pucao iz blizine, a lopta se od Daleya Blinda odbila u korner. Igrači Chelseaja tražili su penal jer se činilo da je Holanđanin igrao rukom. Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti. Udarce Roneya i Lingarda branio je Belgiijac. Chelese je poslije toga u 56. minuti ostao bez braniča Kurta Zoume, koje se povrijedio nakon jednog doskoka.

Pet minuta poslije poveo je Manchetre United. Botwick–Jacskon je ubacio u kazneni prostor, a Lingard je odlično reagovao te je u padu iz okreta poslao loptu u Curtoisov gornji lijevi ugao.

http://dai.ly/x3qxhdv

Chelsea je nakon toga krenuo u ofenzivu, a De Gea je sjanjim obranama spriječio udarce Ivanoviča i Fabregasa. Imao je Chelsea još nekoliko prilika. Costa je u 88. minuti iz blizine glavom tukao preko gola. Pritisak se ipak na kraju isplatio jer je Costao u prvoj minuti sudijske nadoknade dočekao jednu loptu te ju je iz blizine zakucao u mrežu.

Costa je mogao u poptunosti preokorenuti rezultat, ali je De Gea u 96. minuti odličnom reakcijom obranio njegov opasan udarac.