Fudbal

čekam odluku

Dilaver demantuje NSBiH: Istina je samo jedna, želim obući dres BiH

05/10/2019

Predao sam sve dokumente i sada čekam odluku

Prije nekoliko dana Nogometni savez BiH obavijestio je javnost da Emir Dilaver, defanzivac zagrebačkog Dinama, nije bio spreman promijeniti državljanstvo (iz austrijskog u bosansko) kako bi mogao nastupati za Zmajeve.

No, u razgovoru za Večernji list, Dilaver je iznio potpuno drugačiju tvrdnju.

“Svašta se priča, ali istina je samo jedna; želim igrati za reprezentaciju BiH i sve sam napravio da to ostvarim”, poručio je sjajni stoper i dodao:

“Predao sam sve dokumente i sada čekam odluku. Znate kakva je birokratija… Uglavnom, nadam se pozitivnom rješenju i igranju za BiH”, kazao je fudbaler Dinama.

Pouzdani stoper dobro se nosio s napadačima Manchester Cityja u posljednjem evropskom ispitu zagrebačkog Dinama. Modri su na Etihadu časno poraženi 0:2.

Na pitanje je li zadovoljan s porazom 0:2 protiv jedne od najjačih ekipa na planeti, Dilaver je kazao:

– Nikada ne slavim poraze. I nikada neću. Dojam je možda dobar, ali na kraju, izgubili smo. A Dinamo ne smije niti želi gubiti utakmice. U svakoj utakmici samo nam pobjeda “igra”. To su očekivanja naših navijača, to i mi želimo, poručio je Dilaver.

Nema sumnje da i iz ovog odgovora se da naslutiti koliko bi bilo dobro da Dilaver jednog dana zaigra za naš nacionalni tim. Igrač njegovih kvaliteta ali i ovakvog načina razmišljanja bi svakako dobro došao.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.