Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

real madrid

Zidane: Boriću se do posljednjeg dana

zidane

Znam gdje sam i ovdje je uvijek tako. Takva je uloga trenera. Boriću se do posljednjeg dana, jer uživam u onome što radim, poručio Zidane

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, uoči današnje utakmice osmog kola La Lige protiv najprijatnijeg iznenađenja Granade izjavio je da će se uprkos činjenici da je pod pritiskom javnosti boriti do posljednjeg dana da ostane na klupi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako je Real prvi na tabeli španskog prvenstva s četiri pobjede i tri remija Zidane i igra njegovih izabranika su pod stalnim kritikama javnosti. One su se pojačale nakon što je “kraljevski klub” u utorak u Ligi šampiona na domaćem terenu odigrao samo 2:2 s autsajderom Bruggeom.

“Znam gdje sam i ovdje je uvijek tako. Takva je uloga trenera. Boriću se do zadnjeg dana, jer uživam u onome što radim”, poručio je Zidane i dodao:

“Nismo u toliko lošem stanju kao što ljudi ovdje pričaju. Ovo je Real Madrid i fokusirani smo na ono što možemo uraditi na terenu, jer nas sada čeka utakmica u kojoj možemo pokazati zašto smo na vrhu. Želimo biti sigurni da ćemo biti na vrhunskom nivou do posljednjeg zvižduka. U subotu nas čeka derbi u kojem igraju prvi protiv drugog. Znamo da ćemo igrati protiv ekipe koja ima dobru sezonu, baš kao i mi.”

Nakon sedam kola Real je lider na tabeli s 15 bodova, dok je Granada druga s bodom manje. Utakmica između dva vodeća tima La Lige igraće se danas na Santiago Bernabeu s početkom u 16 sati.