Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zagreb

Dinamo hoće sam da pravi stadion, od gradske uprave samo traže dozvole

dinamo screenshot

I Zdravko Mamić je ranije slao istu poruku – da bi Dinamo sam mogao da izgradi stadion, ako za to dobije neophodne dozvole

Na dan kada su saznali da će u šesnaestini finala Evropske lige igrati protiv Seville, u Dinamu iz Zagreba su održali redovnu godišnju sjednicu skupštine. Na skupu je razgovor o stadionu Maksimir izazvao veliku pažnju.

Prema riječima predsjednika kluba Mirka Barišića, šampion Hrvatske uskoro bi mogao potpuno prestati da igra na najvećem stadionu u Zagrebu, koji se nalazi u lošem stanju.

“Ideja za novi stadion prihvaćena je od strane grada. Ako čekamo skrštenih ruku, Dinamo uskoro neće moći igrati na Maksimiru. Ako klub nema adekvatan stadion, moraće prestati igrati. Mi ne odustajemo od naših ciljeva, već smo išli sami da pripremimo plan prema kojem bismo samostalno realizovali ideju“, rekao je on.

I Zdravko Mamić je ranije slao istu poruku – da bi Dinamo sam mogao da izgradi stadion, ako za to dobije neophodne dozvole.

“Mislim da mi imamo snage za to, čekamo da grad da zeleno svjetlo. Dinamo je jedan od rijetkih klubova, osim Rijeke, koji bi vlastitim sredstvima napravio svoj stadion. Očekujemo sastanak s predstavnicima grada do kraja godine. Treba riješiti i pitanje nove lokacije na kojoj bi Dinamo igrao kroz to vrijeme izgradnje novog stadiona, te da se omogući za to vrijeme trening-kamp za Dinamovu školu. Bez grada to ne možemo da napravimo. Za tri, četiri godine imali bismo krasan i savremeni stadion koji bi omogućio da je Dinamo s pravom u vrhu evropskog fudbala“, rekao je Barišić, a prenio Index.

Paralelno sa evropskim takmičenjem, u kojem je prošle nedjelje Dinamo pobijedio West Ham u gostima, zagrebački Modri kod kuće učestvuju u trci za titulu koja godinama nije bila ravnopravnija.