Dinamo ispisao nove stranice istorije, Mamići se posvađali

dinamo titula

Zagrebački Dinamo je na sjajan način zaključio sezonu u kojoj je osvojio deseti uzastopni naslov prvaka Hrvatske i postao prva ekipa koja nije pretrpjela poraz u cijeloj sezoni HNL-a. 26 pobjeda, 10 remija, nula poraza.

U zadnjoj utakmici sezone “modri” su savladali Rijeku s 4:0 pred rekordnih 14.878 gledatelja.

Osam minuta prije kraja utakmice dogodila se krajnje nesvakidašnja situacija. Zoran Mamić htio je u igru uvesti rezervnog golmana Marka Mikulića, no publika je s tribina prizivala Ognjena Vukojevića, koji je uoči oproštajne utakmice dobio poklon za 125 nastupa u Dinamovom dresu.

Vukojević je ustao s klupe i krenuo prema terenu, a za njegov je ulazak bio i “alfa i omega” Zagrepčana Zdravko Mamić koji je vikao iz lože da Vukojević uđe u igru, na što je njegov brat Zoran (trener ekipe) protestirao i otišao u svlačionicu.

Mlađi Mamić nije se pojavio kasnije ni na dodjeli pehara igračima Dinama.

“Pitao sam Zorana možemo li preći preko ovoga, rekao je da možemo. Ne znam šta se dogodilo, vidio sam Eduarda i Zorana, htjeli su da treći golman Mikulić dobije koju minutu, a publika se željela oprostiti s Ogijem, došlo je do nesporazuma”, rekao je Zdravko Mamić nakon utakmice.

Armin Hodžić nije ulazio u igru, utakmicu je odgledao s klupe.

https://www.youtube.com/watch?v=ZyaVHjZh7pA