Play off

Dinamo na pragu Lige prvaka, obećavajući rezultat Zvezde, Olympiacos završio posao

dinamo

U timu modrih nastupali su dvojica bh. internacionalaca. Izet Hajrović je igrao do 64. minute kada ga je zamijenio Amer Gojak. Emir Dilaver odigrao je sjajno svih 90 minuta utakmice

Prve utakmice play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka večeras su odlično odigrali zagrebački Dinamo, Crvena zvezda i Olympiacos.

Dinamo je na Maksimiru savladao Rosenborg sa 2:0 golovima Petkovića iz penala u 9. i Oršića u 28. minuti utakmice.

U timu modrih nastupali su dvojica bh. internacionalaca. Izet Hajrović je igrao do 64. minute kada ga je zamijenio Amer Gojak. Emir Dilaver odigrao je sjajno svih 90 minuta utakmice.

Crvena zvezda je na gostovanju Bernu kod Young Boysa izvukla obećavajućih 2:2. Beogradski tim je jedno vrijeme i vodio nakon što su golovima Degeneka u 18. i Garcije u 46. preokrenuli rezultat pošto su Švicarci poveli veoma rano, preko Assalea u 7. minuti.

Gol za izjednačenje Young Boysima donio je Hoarau sa bijele tačke u 76. minuti.

Olympiacos je sa 4:0 ponizio ruski Krasnodar. Golove za Grke postigli su Guerrero u 30, Ranđelović u 78. i 85, te Podence u 89. minuti.

Revanš utakmice play off-a na rasporedu su 27. i 28. augusta.

Šest pobjednika susreta play off-a biće priključeno s još 26 ekipa koje su direktno uvrštene u grupnu fazu. Susreti 1. kola grupne faze Lige prvaka na programu su 17. i 18. septembra.