Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konferencijska liga

Dinamo ponovo poražen, ali i dalje može u nokaut fazu

dinamo pixsell
FOTO: Pixsell

Uoči zadnja dva kola, Viktoria je s maksimalnih 12 bodova iz četiri nastupa osigurala plasman u osminu finala

Zagrebački Dinamo izgubio je i treću utakmicu u grupnoj fazi Konferencijske lige, ovaj put na gostovanju kod Viktorije Plzen u 4. kolu. Nakakon poraza (0:1) u Češkoj Dinamo je trenutno zadnja ekipa u grupi.

Strijelac za Čehe je bio Chory iz penala u 35. minuti. Penal za domaćina je skrivio Josip Mišić zbog igranja rukom. U ranije odigranom susretu ove grupe Ballkani i Astana su odigrali remi bez golova.

U 67. minuti dogodila se bizarna situacija. Sudac je najprije nakon duela Baturine i češkog golmana pokazao na penal za Dinamo, da bi se onda predomislio nakon asistencije VAR-a.

U 94. minuti je Sandro Kulenović zabio za 1:1, ali je i taj gol poništen zbog ofsajda Ristovskog.

Opet je pozvana VAR soba, a odluka nije išla na ruku ekipe s Maksimira.

Uoči zadnja dva kola, Viktoria je s maksimalnih 12 bodova iz četiri nastupa osigurala plasman u osminu finala. Ballkani i Astana nakon današnjeg remija u Kazahstanu imaju po četiri boda, a Dinamo se nalazi na začelju s tri boda.

No, hrvatski prvak još uvijek drži ključeve plasmana u nokaut fazu u svojim rukama, jer mu pobjede na gostovanju u Astani (30. novembra) te u Zagrebu protiv Ballkanija (14. decembra) donose drugo mjesto u grupi.

Iako je zadnji u skupini, Dinamo i dalje sam odlučuje o sebi.