Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za liga prvaka

Dinamo razbucao Mađare, Gojak ušao i zabio, Čivić zbog lakta isključen

hajrovic-gojak

Prije nego je Gojak ušao u igru, drugi bh. reprezentativac Eldar Čivić, koji je zaigrao od prve minute u dresu Ferencvaroša, isključen je iz igre zbog drugog žutog kartona

Zagrebački Dinamno u uzvratnom susretu kvalifiakcija za Ligu prvaka razbucao je mađarskog prvaka Ferencvaroša s 4:0 i tako s ukupnih 5:1 prošao u narednu rundu kvalifikacija.

Poveli su gosti iz Zagreba već u 16. minutu golom Ademija. Na samom satrtu drugog poluvremena, u 47. minutu, Petković je zabio za 2:0, a već u 55. bilo je 3:0 za Dinamo. U 69. minutu u igru je ušao bh. reprezentativac Gojak i već nakon 10 minuta na terenu sjajno pogodio za konačnih 4:0.

Prije nego je Gojak ušao u igru, drugi bh. reprezentativac Eldar Čivić, koji je zaigrao od prve minute u dresu Ferencvaroša, isključen je iz igre zbog drugog žutog kartona. Prvo karton Čivić je zaradio u 24. minutu zbog naguravanja, a drugi zbog udaranja laktom Petkovića.

Izet Hajrović igrao je do 77. minuta.

Dinamo je tako osigurao nastup u Play – offu za Ligu prvaka. Dinamo će u Play – offu igrati protiv Rosenborga koji je večeras eliminisao slovenskog prvaka Maribora. Norvežani su u oba susreta slavili s 3:1, odnosno u ukupnom skoru 6:2. Kenan Pirić stajao je na golu Maribora večeras, dok je Jasmin Mešanović susret odgledao s klupe za rezerve. Slovenski tim će evropski put nastaviti u play-off rundi za plasman u grupnu fazu Evropa lige, a protivnik će mu biti bolji iz duela Maccabija iz Tel Aviva i Suduve.

Mečevi play-off runde za plasman u grupnu fazu Lige prvaka na rasporedu su 21. i 27. avgusta.