Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čeka se odluka

Dinamo šalje Hajrovića na posudbu, poznato i gdje

izet_hajrovic

Hajrović s Dinamom ima ugovor još godinu i po dana

Lokomotiva slaže ekipu za historijski nastup u kvalifikacijama Lige prvaka, a veliku pomoć mogla bi dobiti od Dinama.

Izet Hajrović, jedan od najplaćenijih igrača hrvatskog prvaka, dobio je ponudu da sljedeću sezonu odradi u Lokomotivi koja u njemu vidi zamjenu za Lirima Kastratija, krilnog nogometaša koji je ovog ljeta otišao upravo u Dinamo.

Čelnici Lokomotive posljednjih dana nagovaraju 29-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine da pristane na posudbu, javljaju Sportske novosti.

Hajrović s Dinamom ima ugovor još godinu i po dana. Na Maksimiru zarađuje čak 850 hiljada eura po sezoni i nije poznato bi li Lokomotiva davala novac za dio njegove plaće ili bi Dinamo nastavio sam isplaćivati mu plaću dok igra za drugi zagrebački klub.

Dolazak Hajrovića u Lokomotivu bio bi vjerovatno pun pogodak za obje strane jer nogometaš nije u ozbiljnijim planovima trenera Zorana Mamića, a Lokomotivi je potreban iskusniji ofanzivac poput njega.

Za Dinamo je Hajrović u 71 nastupu postigao 11 golova uz 12 asistencija. U sezoni 2018./19. bio je jedan od ključnih igrača ekipe koja je izborila proljeće u Europi, ali je prošle sezone doživio veliki pad forme i u 20 utakmica je imao samo jednu asistenciju.