Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Belinho (14) u zagrebu

Dinamo se pojačao brazilskim “čudom od djeteta”, stigao je spletom tragičnih okolnosti

Mostar među gradovima s najmanje narušenom kvalitetom zraka
MOSTAR, 5. veljače (FENA) - Na osnovu dosadašnjih mjerenja, koncentracije praćenih zagađujućih materija koje se mjere na stanici za monitoring kvalitete zraka u Mostaru znatno su niže u odnosu na one koje se bilježe na mjernim mjestima smještenim u dolinama i kotlinama Bosne, kazao je u razgovoru za Fenu Enis Omerčić iz Sektor životne sredine Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).(Foto FENA/Mario OBRDALJ)

Nezasluženo je ispod radara prošao jedan vrlo zanimljiv, intrigantan, pa i senzacionalan posao koji je Dinamo odradio u prijelaznom roku

Spletom tragičnih okolnosti iz Rio de Janeira je u Zagreb dospio najveći talent Južne Amerike, tek 14-godišnji nogometni wunderkind Rafael Gomes Cirino, prenosi Hina u nedjelju Večernji list.

Nezasluženo je ispod radara prošao jedan vrlo zanimljiv, intrigantan, pa i senzacionalan posao koji je Dinamo odradio u prijelaznom roku. Naime, u Dinamovim pionirima od ovoga proljeća zaigrat će jedan od najvećih, možda i najveći svjetski talent svojega godišta, 14-godišnji Brazilac Rafael Gomes Cirino ili skraćeno – Belinho.

YouTube je preplavljen njegovim spektakularnim majstorstvima u dresu njegova donedavnoga kluba Vasca da Game, a u njima će uskoro moći uživati i zagrebačka publika. Belinho je jedna sasvim drugačija nogometna dimenzija.

No kako je jedan tako darovit dječak uopće završio u Dinamu? Ispalo je to tako spletom nesretnih, tragičnih okolnosti, zbog koji je njegov otac poželio napustiti Rio de Janeiro i otvoriti novo životno poglavlje na drugom kraju svijeta.

U tome mu je pomogao najviše rangirani hrvatski nogometni menadžer Andy Bara, vlasnik agencije Niagara Sport Company, te njegov brat Denny Bara.

U listu podsjećaju da je sličnu priču kao Belinho imao svojedobno i Eduardo da Silva, koji se s 15 godina preselio iz Rija u Zagreb.