Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope

Dinamo slavio nakon preokreta, minutažu dobili Gojak, Čivić, Lončar i Menalo

New Project – 2021-11-04T224401.952
Detalja kada su Danci poveli na Marakani FOTO: Arena Sport / Screenshot

Na beogradskoj Markani gostovao je danski Midtjylland i slavio 1:0

Utakmicama 4. kola nastavljena je Liga Evrope. Nama najzanimljiviji susreti bili onaj između Dinama i Rapida, te Ferencvaroša i Celtica.

Na Maksimiru je Dinamo nakon preokreta došao do tri velika boda u bori za ostanak u Ligu Evrope i na proljeće. Poveli su gosti u 8. minutu preko Knasmullnera, no u 12. je već bilo 1:1. Strijelac za Dinamo bio je Petković. U 34. minutu Dinamo je potpuno okrenuo rezultat golom Andrića.

U drugom dijelu goste je dotukao Šutalo za konačnih 3:1. Amer Goajk igrao je od prve minute, dok je Luka Menalo dobio priliku u 73. minutu.

Ferencvaroš se najvjerovatnije oprostio od evropske scene večerašnjim porazom od Celtica na svom terenu. Škoti su poveli u 3. minutu golom Furuhashia, da bi Zubkov izjednačio u 11. minutu. Ipak u 23. minutu Celtic golom Jote dolazi do nove prednosti.

U 60. minutu na semaforu je stajalo 1:3 nakon što je pogodio Abada. Uzuni je u 86. minutu pogodio za konačnih 2:3 na semaforu.

Eldar Čivić je igrao do 73. minutu, dok je Stjepan Lončar u igru ušao upravo u 73. minutu. Adnan Kovačević susret je odgledao sa klupe za rezerve.

Na beogradskoj Markani gostovao je danski Midtjylland i slavio 1:0.

Domaći su 12. minutu ostali sa igračem manje nakon što je isključen Degenek. Trenutak odluke desio se u 56. minutu kada je Kanga nakon slobodnjaka za goste loptu glavom efektno skrenuo u suprotni ugao od onog u koji se bacio golman Borjan. Pogledajte OVDJE kako je to izgledalo!

Zvezda je u 94. minutu dobila i drugi crveni karton, kada je isključen Gobeljić.