Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužna vijest

Bivša reprezentativka BiH stradala u saobraćajnoj nesreći

fetahovic (1)

Pored višestrukih šampionki Bosne i Hercegovine i reprezentacije BiH, nastupala je za Fortunu i Iskru u BiH, te Radnički u Srbiji i Union Nove Zamky u Slovačkoj

Amela Fetahović, dugogodišnja nogometašica SFK Sarajevo 2000 i bh. reprezentacije, nastradala je danas u saobraćajnoj nesreći, piše Sport1.

Fetahović (35) je ponikla u SFK Sarajevo 2000, a pored višestrukih šampionki Bosne i Hercegovine i reprezentacije BiH, nastupala je za Fortunu i Iskru u BiH, te Radnički u Srbiji i Union Nove Zamky u Slovačkoj.

Nezvanično, prema istom izvoru, Fetahović je imala saobraćajnu nesreću tokom dana u našem glavnom gradu.

Od posljedica nesreće i povreda zadobijenih u istoj, podlegla je u popodnevnim satima.

“S velikom tugom zaprimile smo vijest o tragičnoj smrti Amele Fetahović, koja je podlegla povredama nakon saobraćajne nesreće. Naša “Žgoljo” bila je omiljena, voljena i sjajna osoba. Dijete je #SFK, nosila je naš dres dugi niz godina i ostavila je dubok trag u fudbalu. O njoj govore trofeji, nagrade i izvrsni sportski rezultati, a pored toga, svako društvo bi poželjelo Amelu. Mislima i dovama smo uz porodicu i prijatelje i gubitak drage Amele predstavlja gubitak osobe, koja je mnogo značila i dala našem klubu. U našim srcima zauvijek ostaješ”, objavio je SFK 2000 na svojoj zvaničnoij stranici na Facebooku.