Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Slučaj Ajdin Hasić"

Dinamo sprema tužbu protiv porodice mladog talenta iz BiH

Ajdin Hasic Dinamo333

Otac je morao potpisati jer se radi o maloljetniku

Nogometni klub Dinamo iz Zagreba namjerava tužiti porodicu Ajdina Hasića, mladog talenta iz BiH koji je pod čudnim okolnostima napustio klub.

Hasića je ugovor s Modrima vezao do 2021. godine, a prije nešto više od mjesec predložen mu je novi, podebljani ugovor. No, da bi se taj potpisao trebalo je raskinuti stari.

S obzirom na to da Ajdinov otac živi u BiH, pa da ga zbog jednog potpisa ne dovlače u Zagreb, poslana su mu s Dinamove strane potpisana dva ugovora, onaj o raskidu i onaj novi.

Otac je morao potpisati jer se radi o maloljetniku. A onda je Hasićeva strana potpisala samo onaj o raskidu.

Iz Dinama vjeruju da se tu radilo o kaznenom djelu i krivotvorenju, a o svojim su novim potezima obavijestili javnost priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem izvještavamo javnost kako je GNK Dinamo, radi zaštite interesa kluba, dao punomoć advokatima da se podnese kaznena prijava protiv porodice Hasić iz razloga postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare (članak 236. stavak 1 i 2 kaznenog zakona RH) i krivotvorenja (članak 281. stavak 1 kaznenog zakona RH).

Isto tako, pred Arbitražnim sudom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenut je postupak radi zaštite prava GNK Dinamo.

O ishodu spomenutih prijava javnost će pravovremeno biti obaviještena službenim komunikacijskim kanalima GNK Dinamo.

Hasića se nakon odlaska iz Maksimira povezivalo s Real Madridom, a u prvaka Hrvatske ga je pokušao vratiti i Zdravko Mamić koji je otišao do njegovog oca, ali je po njegovim riječima ovaj odbio pregovore nakon što se konsultovao sa svojim advokatom.