Europska liga

Dinamo Zagreb osvojio grupu, pobjede Milana i Arsenala

fener dinamo

Iako su obje ekipe imale po nekoliko dobrih prilika, meč je na kraju završen bez golova čime je Dinamo, koji je već ranije izborio učešće u šesnaestini finala, ovaj put osigurao i prvo mjesto u grupi, dok je Fenerbahče remijem osigurao plasman u nokaut fazu

Večeras se igraju mečevi 5. kola Europske lige, a posebnu pažnju ljubitelja nogometa iz regiona privukao je duel između Dinamo Zagreba i Fenerbahčea u Istanbulu u utrci za prvo mjesto grupe D, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako su obje ekipe imale po nekoliko dobrih prilika, meč je na kraju završen bez golova čime je Dinamo, koji je već ranije izborio učešće u šesnaestini finala, ovaj put osigurao i prvo mjesto u grupi, dok je Fenerbahče remijem osigurao plasman u nokaut fazu.

Osim ove utakmice, od mečeva koji su se igrali od 18:55 sati, AC Milan je u grupi F slavio protiv Dudelangea sa 5:2. U istoj grupi, Betis je savladao Olympiakos sa 1:0 čime je izborio plasman u naredni krug takmičenja.

U grupi A, Bayer Leverkusen, koji je već osigurao učešće u šesnaestini finala, pred domaćim navijačima je remizirao 1:1 protiv Ludogoretsa.

Sporting je u grupi E u gostima deklasirao Qarabag sa 6:1 i osigurao plasman u nokaut fazu. U istoj grupi, Arsenal, koji je već izborio plasman dalje, u gostima je savladao Vorskla Poltavu rezultatom 3:0.

U grupi B, Salzburg je pobijedio RB Leipzig rezultatom 1:0 i plasirao se u naredni krug takmičenja.

Zenit Petersburg je u okviru grupe C savladao FC Copenhagen sa 1:0 i izborio plasman u nokaut fazu.

U ostalima mečevima postignuti su sljedeći rezultati: FC Astana – Dynamo Kyiv 0:1, Spartak Moskva – Rapid iz Beča 1:2, Anderlecht – Trnava 0:0, BATE – MOL Vidi 2:0, Bordeaux – Slavia Prag 2:0, Krasnodar – Akhisar Genclik Spor 2:1, Rosenborg – Celtic 0:1 i Zurich – AEK Larnaca 1:2.

Večeras je na programu još nekoliko mečeva koji počinju u 21:00 sat.