Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dani Olmo

Dinamovo čudo ima novi klub, za njega bi mogli inkasirati 30 miliona eura

olmo-hajrovic

Barcelona ponudila premalo, agenti mu upropastili odlazak u Milan

Dani Olmo napustio je pripreme Dinama i iz Rovinja otputovao za Zagreb. Oproštaj od saigrača bio je jako emotivan, Olmo se umalo rasplakao.

Hrvatski mediji saznaju da je dogovoren njegov transfer u Leipzig. Španski reprezentativac odlučio je prihvatiti ponudu vodeće ekipe njemačke lige uvjeren kako je Bundesliga najbolja liga za nastavak njegove karijere. Čeka se još samo da se dogovore posljednji detalji i da Olmo ode na medicinski pregled i potpiše ugovor. Njegov odlazak u Njemačku očekuje se već danas.

Mogao bi srušiti Pjacin rekord

Ukupna zarada Dinama s bonusima i postocima od budućeg transfera mogla bi iznositi do 30 miliona eura. Sigurna zarada je navodno 18 miliona eura. Po dva miliona eura bi Dinamo trebao dobiti za svaki plasman Leipziga u Ligu prvaka s Olmom u momčadi, a dobit će i dio od njegovog sljedećeg transfera.

Olmo bi tako mogao postati najskuplji nogometaš u historiji Dinama, aktualni rekorder je Marko Pjaca kojeg je Juventus 2016. godine platio 23 miliona eura.

Barcelona ponudila premalo, agenti mu upropastili odlazak u Milan

Barcelona je dugo bila u najboljoj poziciji za Olmovo dovođenje, ali je ponudila samo 10 miliona eura. Tu ponudu je Dinamo ekspresno odbio. Kasnije se javio i Milan kojem su posao pokvarili agenti tražeći veliku proviziju te Wolverhampton u koji 21-godišnji nogometaš nije htio otići.

Dinamo ga je morao prodati u ovom prelaznom roku jer je Olmo odbijao produžiti ugovor koji mu traje do juna sljedeće godine. Svakim novim mjesecom u takvim uslovima cijena bi mu padala.

Nogometaš kojeg je Dinamo oteo Barceloni

Olmo je u Dinamo stigao iz Barcelone 2014. godine, a godinu kasnije je debitirao za prvu momčad. U Zagrebu su mu prilikom dogovaranja transfera obećali da će u budućnosti postati važan dio prve ekipe i dobijati priliku u Ligi prvaka, a on je postao ključni igrač hrvatskog prvaka koji je prošle sezone izborio proljeće u Europi i ove sezone grupnu fazu Lige prvaka.

Za Dinamo je u 124 utakmice zabio 34 pogotka, od čega ih je nekoliko bilo spektakularno. Igrama za Dinamo stigao je i do španske reprezentacije, a sada će preko Leipziga tražiti mjesto u reprezentaciji na Europskom prvenstvu.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.