Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bomba iz splita

Direktor Hajduka želi Džeku i Rakitića, već su stupili u kontakt

dzeko bonucci
FOTO: uefa.com

Rakitić je u karijeri igrao za Basel, Schalke, Sevillu i Barcelonu, a u Saudijskoj Arabiji je od januara ove godine

Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić radi na dva senzacionalna transfera. Indexu je potvrđeno kako je Kalinić kontaktirao našeg Edina Džeku (38), no ubrzo nakon toga doznalo se kako je Kalinić na otvorenoj liniji s Ivanom Rakitićem (36).

Nije poznato u kojoj je fazi operacija, no Kalinić je ozbiljan u namjeri da dovede napadača Fenerbahčea.

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do kraja juna 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Džeko je jedan od najboljih evropskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Kalinić ispituje situaciju

Legendarni hrvatski veznjak Rakitić velika je želja novog sportskog direktora Kalinića. Podsjetimo, jučer je Hajduk doveo Gennara Gattusa na mjesto trenera, a već danas pojavile su se potvrđene informacije kako se radi na dovođenju dva svjetski poznata veterana.

Hajduk se raspituje može li se Rakitić kako izvući iz Saudijske Arabije. Ondje u Al Shababu ima plaću od 15 miliona eura po sezoni, a ugovor mu traje do ljeta 2025. godine. Rakitić, baš kao i Džeko, nije imun na kombinacije oko dolaska u Hrvatsku:

“Ako me budu zvali, onda ću sjesti s kumom, ispeći dobar roštilj i razgovarati o tome. Porazgovarat ćemo i vidjeti šta i kako”, rekao je legendarni hrvatski veznjak za Tportal.

Rakitićev kum je veliki navijač Hajduka

Rakitić je u karijeri igrao za Basel, Schalke, Sevillu i Barcelonu, a u Saudijskoj Arabiji je od januara ove godine. Dosad je za Al Shabab odigrao osam utakmica te zabio jedan gol uz jednu asistenciju. Rakitićev kum je Marko Bralić – Keto, koji je veliki navijač splitskog Hajduka. Bralić je na društvenim mrežama znao objavljivati Rakitićeve fotografije s porukama poput “Vrime je”, čime kumu poručuje da ga želi vidjeti u Hajduku.