Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Direktor Partizana poručio Grobarima: Ne spominjite Ratka Mladića

PARTIZAN

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura apelovao je na navijače da podrže svoj klub na meču protiv Young Boysa i da se ponašaju kao na meču protiv Skenderbega.

Crno-bijeli u četvrtak dočekuju Švicarce u petom kolu Lige Evrope.

Partizan je u prošlosti često dobijao kazne zbog pogrdnog skandiranja i divljanja navijača, zbog čega je Vazura apelovao da se na meču ne spominje politika, kao ni Ratka Mladića, koji je danas osuđen u Haškom tribunalu.

“Nema povoda za politiku, ali nikad se ne zna, jedan pojedinac može da napravi problem. Na utakmici i protiv smo bili kažnjeni, između ostalog, i zbog pominjanja Ratka Mladića. Pozivamo navijače da ne pominju naše generale, niti nešto slično. Daleko bilo da pobijedimo i obezbijedmo dalje takmičenje u Ligi Evrope, a budemo izbačeni zbog nekih povika, taj udarac ne bismo izdržali. Podsjećam da smo mi i dalje pod uslovnom kaznom, tako da i najmanji incident može da izazove najgore posljedice“, rekao je Vazura za TV Partizan.

Klub iz Humske je odlično je organizovao utakmicu “visokog rizika” protiv albanskog Skenderbega, ali je i pored toga kažnjen – novčano.

“Pozivam navijače da se ponašaju, mjere će isto biti rigorozne. Kao i na meču protiv Skenderbega, organizacija će biti na visokom nivou. Očekujemo više navijača, a sada ćemo imati i goste iz Švicarske. Biće ih 400, a naše je da organizujemo sve kako treba. Mislim da hoćemo, ovaj meč nije utakmica visokog rizika. Svako će sjediti na svom mjestu, svi prolazi biće prihodni. Zona iznad tunela (koji vodi ka svlačionici) opet će biti prazna, taj sektor nismo pustili u prodaju. Sva lica koja su vidno alkoholisana biće udaljena sa stadiona“.

Aktuelnom šampionu Srbije potrebna je pobjeda za šesto proljeće u Evropi.

„Ukoliko pobijedimo u ovoj utakmici to će biti historijski uspjeh, nakon duple krune, ovakve sezone, dobrog prelaznog roka. Mislim da smo na dobrom putu da napravimo nešto veliko. Mi vjerujemo da ćemo uspjeti, da ćemo prezimiti u Evropi“, zaključio je Vazura.