Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pirotehnika i političke poruke

Disciplinska komisija NS BiH kaznila Željezničar, Sarajevo, Borac i Zrinjski

borac-sarajevo-navijaci-baklje

Izrečeno je nekoliko novčanih kazni zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i skandiranja navijača pojedinih klubova koje ne priliči sportskim događajima

Danas je zasjedala Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a tema dnevnog reda bilo je analiziranje dešavanja na utakmicama 10. i 11. kola Premijer lige BiH.

Izrečeno je nekoliko novčanih kazni zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i skandiranja navijača pojedinih klubova koje ne priliči sportskim događajima.

Banjalučki Borac dobio je kaznu od 4.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i političkog skandiranja “Kosovo je srce Srbije” tokom utakmice sa Sarajevom (1:0).

Zbog skandiranja je kažnjen i Željezničar. Navijači “Plavih sa Grbavice” su tokom utakmice protiv Leotara u 11. kolu prozvali Nogometni savez BiH, kao i prvog čovjeka Vicu Zeljkovića. Željezničar je na ime toga dobio kaznu od 1.500, a dodatnih 1.000 dobio je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Sarajeva u 10. kolu.

Sarajevo će zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na vječitom derbiju platiti 3.500 KM kazne. Iz istog razloga je kažnjen i Zrinjski sa 1.500 KM.