Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

la liga

Dmitrović prvo zabio iz penala, a onda ga je Suarez kaznio panenkom

U Eibaru su odlučili penal povjeriti golmanu jer se njegovi dosadašnji izvođači zakazali

Madridski Atletico je pobjedom kod Eibara 2:1 sinoć učvrstio vodstvo na vrhu španske La Lige i sad ima sedam bodova više i utakmicu manje od Reala.

Madriđani su do pobjede došli golovima Luisa Suareza u 40. i 89. minuti, ali domaćini su vodili od 12. zahvaljujući svom golmanu.

Nakon što je Carrasco srušio Mutoa, sudac je pokazao na bijelu tačku, a s drugog kraja terena stigao je srbijanski golman Marko Dmitrović i stao pred kolegu Jana Oblaka, kojeg mnogi smatraju najboljim golmanom svijeta.

No, ni čudesni Slovenac nije mogao zaustaviti precizan udarac u donji ugao 28-godišnjeg srpskog reprezentativca. Suarez je izjednačio u 40. minuti, a u 89. je dosuđen penal i za goste. Dmitrovića je Suarez prevario panenkom.

U sudačkoj nadoknadi domaćini su zazivali još jedan penal zbog Savićeva igranja rukom, ali Dmitrović nije dobio priliku još jedanput svladati Oblaka.

U Eibaru su odlučili penal povjeriti golmanu jer se njegovi dosadašnji izvođači zakazali. Dmitrović je bio četvrti izvođač penala za Eibar ove sezone nakon što su njegovi suigrači promašili zadnja dva i tri od posljednjih pet udaraca s bijele tačke.