Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do kraja jula bit će izabran nasljednik Capella

capello111

Nasljednik Fabia Capella na mjestu selektora ruske nogometne reprezentacije bit će imenovan do kraja jula, rekao je u utorak vršitelj dužnosti predsjednika Ruskog nogometnog saveza Nikita Simonjan.

“U igri je nekoliko kandidata: Leonid Slucki, Juri Sjomin, Kurban Berdjev, Gadži Gadžijev, Aleksander Borodjuk, Stanislav Čerčesov”, otkrio je Simonjan.

Nekolicina spomenutih kandidata već ima angažman u klubovima; Slucki je trener moskovskog CSKA, Sjomin vodi Anži Mahačkalu, Berdjev je u Rostovu, a Gadžijev je trener u Amkar Permu. No, Simonjan ne vidi to kao prepreku za angažman nekog od spomenutih kandidata.

“Moguće je da budući selektor bude uporedno i trener u klubu do kraja kvalifikacija za Euro 2016.”, istaknuo je predsjedavajući Saveza.

Prema izvještajima ruskih medija glavni favorit za Capellovog nasljednika je Leonid Slucki, ali on tvrdi da ga niko iz Saveza nije kontaktirao niti mu nudio angažman u nacionalnoj vrsti.

“Teoretski, spreman sam voditi reprezentaciju Marsa, ali zašto uopće o tome pričati? Ako dobijem ponudu, razmotrit ću je”, izjavio je Slucki.

Ko god bude izabran za Capellovog nasljednika, pred njim neće biti lagan posao. Naime, Rusija je u nezavidnom položaju u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Euro 2016. Pod Capellovim palicom Rusi su u šest utakmica osvojili svega osam bodova, upola manje od prvoplasirane Austrije, a za drugoplasiranom Švedskom zaostaju četiri boda, prenosi Hina.