Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

final eight sistem

Do sada neviđeni žrijeb UEFA-e: Poznati četvrtfinalni i polufinalni parovi Lige prvaka

Ech3yk-XgAEYuD-

Od ranije je poznato da će se Liga prvaka završiti po final eight sistem koji će se igrati u Lisabonu. Finale je 23. augusta na Benficinom stadionu Estadio da Luz

Evropska fudbalska federacija (UEFA) danas je održala žrijeb završnog turnira ovosezonskog izdanja Lige šampiona. Biće to prvi put u istoriji da se ovo takmičenje okonča na takav način, a UEFA-u je na to primorala globalna pandemija koronavirusa koja je na proljeće zaustavila sve sportske aktivnosti.

U četvrtfinalnim duelima sastaće se: Manchester City ili Real Madrid – Juventus/Olympique Lyon (par 1), Leipzig – Atletico Madrid (par 2), Barcelona/Napoli – Bayern/Chelsea (par 3) i Atalanta – Paris Saint-Germain (par 4).

Prije završnog turnira, koji će se održati od 12. do 23. augusta u Lisabonu, odigraće se revanš utakmice osmine finala, koje nisu odigrane zbog pandemije koronavirusa.

Dueli su na rasporedu 7. i 8. augusta, a igraće: Juventus – Olympique Lyon (prva utakmica 1:0), Manchester City – Real Madrid (1:1), Bayern – Chelsea (3:0) i Barcelona – Napoli (1:1).

Određeni su i parovi polufinala završnog turnira, a sastaće se: par 1 – par 3 i par 2 – par 4. Finale ovosezonskog izdanja Lige šampiona zakazano je 23. august na stadionu Benfice u Lisabonu.

Četvrtfinalni parovi:

Atalanta – PSG
Napoli/Barcelona – Chelsea/Bayern
RB Leipzig – Atletico Madrid

Real Madrid/Manchester City – Lyon/Juventus

Polufinalni parovi:

Real Madrid/Manchester City – Juventus/Lyon vs Barcelona / Napoli – Bayern / Chelsea

Atalanta – PSG vs RB Leipzig – Atletico Madrid

Rezultati prvih utakmica osmine finala Lige prvaka

Napoli – Barcelona 1:1
Chelsea – Bayern 0:3
Lyon – Juventus 1:0
Real Madrid – Manchester City 1:2

Od ranije je poznato da će se Liga prvaka završiti po final eight sistem koji će se igrati u Lisabonu. Finale je 23. augusta na Benficinom stadionu Estadio da Luz.

Nakon što se 8. augusta odigraju preostala četiri uzvratna susreta osmine finala (Manchester City – Real, Bayern – Chelsea, Juventus – Lyon i Barcelona – Napoli), pobjednici tih susreta pridružit će se Atalanti, Leipzigu, PSG-u i Atleticu u Lisabonu u kojem će se od 12. do 23. augusta igrati završnica Lige prvaka.