Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropska liga

Dobre vijesti sa Grbavice, svi igrači Želje negativni na testiranju

zeljo aerdorom2 (1)

Meč između Željezničara i Maccabija u 1. pretkolu Evropske lige planirano je da se igra u srijedu s početkom u 19 sati

Svi nogometaši Željezničara negativni su na korona virus nakon rezultata posljednjih testova koji su obavljeni jutros. Svi igrači i članovi stručnog štaba Plavih obavili su novo testiranje pred put u Izrael, a rezultati su pokazali da su svi zdravi, te da niko od njih nije zaražen.

Podsjećamo, Željezničar je 24. augusta trebao igrati meč 1. pretkola Evropske lige protiv Maccabija u Haifi, ali je tamošnja vlast odlučila da zbog pozitivnih nalaza među igračima ne dozvoli odigravanje utakmice.

UEFA je u tom trenutku savjetovala ekipe da se utakmica ipak odigra, no kada je u pitanju protokol za evropske utakmice, prednost imaju odluke nadležnih institucija.

Testovi su tada pokazali šest pozitivnih testova među igračima, a to su Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić, zbog čega nisu ni krenuli put Izraela, da bi nakon testiranja u Haifi saznali da su i Filip Erić, Haris Hajdarević, Luka Miletić, Luka Juričić te pomoćni trener Bakir Šerbo također zaraženi korona virusom.

Meč između Željezničara i Maccabija u 1. pretkolu Evropske lige planirano je da se igra u srijedu s početkom u 19 sati.