Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

“Dođi da te…”: Oglasila se i sutkinja, nogometaša čeka žestoka kazna

sloga_drava_ivana martincic

Javnost je ogorčena ovim potezom fudbalera, a hrvatski mediji pišu da je sve uneseno u zvanični zapisnik, pa se očekuje drakonska kazna za igrača

Prema pisanju hrvatskih medija, nakon utakmice 2. kola Druge HNL između Sesveta i Solina došlo je do incidenta. Sramotno se ponio igrač Solina Vlatko Šimunac, koji je četvrtoj sutkinji na utakmici Ivani Martinčić u tunelu poručio: “Dođi da te je**mo.”

Javnost je ogorčena ovim potezom fudbalera, a hrvatski mediji pišu da je sve uneseno u zvanični zapisnik, pa se očekuje drakonska kazna za igrača.

Inače, Martinčić je i UEFA sutkinja. Prošle je godine sudila finale Evropskog prvenstva U-19 za fudbalerke.

Međunarodna sutkinja, u čijoj se statistici ističu utakmice ženske Lige prvaka te kao najveći domet finale ženskog Evropskog prvenstva do 19 godina, nije oklijevala s prijavom, ali u telefonskom razgovoru za Index nije mogla kazati ništa više od teksta koji je unesen u službeni zapisnik.

“To što stoji u zapisniku, to je to, nemam drugih komentara i ne mogu o tome govoriti. Sve je u redu, taman ste me prekinuli u treningu”, poručila je kratko sutkinja.

Šimunec brutalno uvrijedio sutkinju

“Ne možemo službeno komentirati incident jer želimo ustanoviti tačne činjenice i čekamo našu ekipu da se vrati s puta. Odmah ćemo u odnosu na zapisnik i izjave sudionika javno reagirati. Moram kazati da trenutno imamo informacije da se situacija nije odigrala onako kako je navedeno u zapisniku, no o tome mogu samo nagađati”, kazao je član Uprave NK Solin, inače i i dogradonačelnikom Solina, 28-godišnji Ivica Rakušić, koji je još dodao:

“Naglašavam da ćemo ukoliko se navodi sutkinje pokažu istiniti, najoštrije reagirati i u skladu s našim pravilnikom žestoko sankcionirati takvo ponašanje. Bez obzira na katastrofalno suđenje tokom utakmice, nema nikakvog opravdanja za ispade takvog tipa. Ne pada nam napamet to tolerisati i oštro osuđujemo svaki oblik nasilja, posebno u sportu koji moramo čuvati od toga. Ne znam šta je istina i pričekat ćemo s daljnjim komentarima.”