Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Dok ste vi gledali El Clasico, na Anfieldu je pao gol sezone?!

mane7651

Senegalac je primio loptu u kaznenom prostoru Watforda, malo mu je pobjegla, ali došao je do nje i to okrenut leđima golmanu gostiju

Liverpool je večeras dočekao Watforda u utakmici 28. kola Premiershipa. Redsi su nakon prvog poluvremena vodili s 2:0, a oba gola zabio je Sadio Mane. Drugi gol vjerovatno je najljepši gol koji smo vidjeli u 2019.

U 9. minuti Senegalac je zabio glavom na asistenciju Alexander-Arnolda, a isti je dvojac bio u glavim ulogama i za drugi gol Redsa u 20. minuti.

Senegalac je primio loptu u kaznenom prostoru Watforda, malo mu je pobjegla, ali došao je do nje i to okrenut leđima golmanu gostiju. A onda se dogodio trenutak genijalnosti. Mane je u maniri najvećih majstora nogometa prekrasnim udarcem petom zabio gol koji će, sigurni smo, konkurisati za Puškaševu nagradu.

Bio je to već 14. gol napadača Liverpoola ove sezone u Premiershipu, što je njegov najbolji učinak otkada je stigao u Englesku.

Liverpool je na kraju slavio s ubjedljivih 5:0, a golove u drugom poluvremenu zabili su Origi (66.), van Dijk (80. i 83. minuta. Liverpool je pobjedom zadržao lidersku poziciju s bodom viška u odnosu na Manchester City koji je bio bolji od West Hama s 1:0.

Slavio je i Arsenal. I Topnici su utrpali pet komada, ali su primili jedan u duelu s Bournemouthom. Sead Kolašinac igrao je do 57. minute, a Asmir Begović, na njegovu sreću, sjedio je na klupi.

Manchester United bio je bolji u gostima od Crystal Palace s 3:1, dok je Chelsea u derbiju kola slavio protiv Tottenhama s 2:0. Southampton je bio bolji od Fulhama s 2:0.