Fudbal

Leopold Luque

Doktor optužen da je kriv za Maradoninu smrt u suzama ispričao svoju stranu priče

30/11/2020

On je u nedjelju izašao pred kamere i kazao da je "radio sve što je moguće, pa i nemoguće za pacijenta koji je radio šta god je htio"

Leopold Luque, neurohirurg koji je nedavno operisao Diega Armanda Maradonu, mogao bi se naći u problemima poslije smrti legendarnog argentinskog fudbalera.

U Argentini je pokrenuta istraga u uzrocima Maradonine smrti. Policija je pretresla kuću i kancelariju ljekara, a cilj je pronaći dokumentaciju koja bi uputila na moguću upletenost Luquea.

On je u nedjelju izašao pred kamere i kazao da je “radio sve što je moguće, pa i nemoguće za pacijenta koji je radio šta god je htio”.

– Želite znati za šta sam odgovoran? Za to što sam ga volio, što sam se brinuo za njega, što sam mu produžio život i učinio ga boljim – rekao je Luque u suzama na konferenciji za medije koju je prenosila televizija.

Luque je kazao da ne zna zašto Maradona u svojoj rezidenciji u Tigreu nije imao defibrilator u slučaju srčanog zastoja i da on nije bio njegov izabrani ljekar.

– Ja sam neurohirurg – istakao je Luque koji je 3. novembra operisao Maradonu zbog hematoma mozga.

– Brinuo sam se za njega (nakon operacije). Ponosan sam na sve što sam učinio. Nemam šta skrivati. Stojim na raspolaganju pravosuđu – dodao je Luque.

Ljekar je otkrio da je Maradona trebao ići na rehabilitaciju (nakon operacije).

– Nije htio, a nije htio ni pomoć fizioterapeuta.

– Psihijatrica je tražila da ispred njegove kuće uvijek bude vozilo hitne pomoći. Ne znam ko je kriv zbog toga što (toga dana) nije bilo hitne – dodao je neurohirurg.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.