Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uzdrmani tegeltija

VSTV sazvao hitnu sjednicu, tema će biti samo jedna – aktuelna situacija

VSTV-IZBOR-GLAVNE-TUZITELJICE-8-1024×683
Milan Tegeltija. Izvor: BIRN BiH

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati, a iz VSTS je najavljeno da je sjednica otvorena za javnost i da se može pratiti u sjedištu ove institucije u posebnoj prostoriji putem video-linka, uz obaveznu najavu dolaska najkasnije 48 sati prije održavanja sjednice

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) biće održana u četvrtak, 3. decembra, a na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – aktuelna situacija.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati, a iz VSTV je najavljeno da je sjednica otvorena za javnost i da se može pratiti u sjedištu ove institucije u posebnoj prostoriji putem video-linka, uz obaveznu najavu dolaska najkasnije 48 sati prije održavanja sjednice.

“Svi zainteresovani za praćenje sjednice mogu dostaviti svoj zahtjev putem e-maila na adresu vstsbih@pravosuđe.ba ili pisanim putem na adresu VSTV-a BiH. Zbog prostornih kapaciteta sale, praćenje sjednice biće omogućeno ograničenom broju osoba, prema redoslijedu prijave, o čemu će VSTV BiH voditi evidenciju i blagovremeno obavještavati prijavljene posjetioce”, ističe se u saopštenju.

Pod “aktuelnom situacijom” u VSTV-u podrazumijevaju novu aferu u kojoj je glavni akter, povnovo, predsjednik te institucije Milan Tegeltija.

Podsjećamo, u medijima je  objavljen snimak na kojem Tegeltija svojoj kolegici iz VSTV-a Milijani Buhi obećava posao sutkinje u Okružnom sudu u Banjoj Luci za njenu sestru.