Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dortmund je Vedina stara mušterija…

Vedad Ibisevic

Nakon nekoliko dana pauze zbog povrede butnog mišića Vedad Ibišević vratio se treninima Herthe. On je jučer odradio trening bez problema i očekuje se da predvodi tim na utakmici protiv Borussije Dortmund u subotu. Optimističan je i trener Pal Daridai.

– Ibišević je bez problema trenirao u četvrtak i vjerovatno neće igrati, rekao je.

Ibišević je inače dosad u šest navrata postizao pogotke na mečevima protiv Dortmunda. Sve je započelo još u aprilu 2007. godine kada je u to vrijeme 23-godišnji Ibišević postigao gol za Alemaniju Aachen na utakmici 28. kola protiv Borussije Dortmund. Bio je to ukupno šesti Ibiševićev gol u debitantskoj sezoni u Njemačkoj.

Dvije godine kasnije novajlija u Bundesligi Hoffenheim na startu je predstavljao najveću senzaciju, a prva zvijezda tima bio je napadač Vedad Ibišević, koji je igrao jesen života. U petom kolu poražena je Borussia Dortmund rezultatom 4:1, a dvostruki strijelac bio je Vedad Ibišević.

U sezoni 2009/2010 Borussia Dortmund i Hoffenheim su se sastali u 31. kolu, a meč je završen rezultatom 1:1. Milioneri su vodili golom Valdeza, a bod gostima donio je Vedad Ibišević desetim pogotkom sezone u 27. minuti susreta.

Godinu kasnije Dortmund je u Sinsheimu položio oružje, a pogodak vrijedan tri boda u 63. minuti postigao je Ibišević na asistenciju Andreasa Becka. Bio je to sedmi gol sezone za bh. reprezentativca. Posljednji pogodak protiv Borussije Dortmund Ibišević je postigao u dresu Stuttgarta u martu 2012. godine. Bilo je 4:4, a osim pogotka, Ibišević je na pomenutoj utakmici upisao i asistenciju.

I na utakmici koju je Hertha jesenas igrala protiv Dortmunda, Ibišević je upisao asistenciju.