Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić: Kao navijaču PSG-a debakl u Barceloni mi je teško pao

Halilhodzic

Čudna utakmica Barcelone i PSG-a okupirala je u srijedu svjetsku nogometnu javnost, dvoboj se pratio na svim kontinentima, pa i u dalekom Japanu gdje je historijski preokret Katalonaca pratio i Vahid Halilhodžić. Selektor Japana, ali i nekadašnji trener PSG-a probdio je cijelu noć kako bi pratio ovaj ogled.

– Svjedočili smo iznenađenju za sve ljubitelje nogometa, teško mi je bilo i pomisliti da će se Barcelona vratiti nakon visokog rezultatskog hendikepa iz prve utakmice, rekao je u razgovoru za 24sata Vahid Halilhodžić, pa nastavio:

– Bio sam u Parizu na prvoj utakmici osmine finala, ostao oduševljen mogućnostima PSG-a, tako da ne znam šta se onako goropadnoj ekipi moglo dogoditi u uzvratu. Možda nisu bili psihološki pripremljeni za takav dvoboj, možda su bili samouvjereni i mislili da će lako proći Camp Nou, a možda su cijelo vrijeme strahovali od debakla. I vjerujte, ovakvo će ispadanje zauvijek ostati u glavama igrača PSG-a, takve se stvari ne zaboravljaju. Za mene je ovo bilo jako iznenađujuće.

OK, a što se s PSG-om dogodilo u uzvratu?

– Teško pitanje. Mislim da je malotko, osim naravno igrača i stručnog stožera Barcelone, vjerovao u ovakav preokret. Ovo je za mene bilo veliko iznenađenje, a za ovakav podbačaj PSG-a trener i igrači snose veliku odgovornost. Naravno da sam navijao za svo PSG, žao mi je što su ispali iz ovog takmičenja.

Halilhodžić i dalje ne može vjerovati kako je PSG izgledao na terenu…

– Meni je to nepojmljivo, PSG je igrao taktički katastrofalno! Bez imalo agresije, nisu uspjevali zadržati posjed, niti imali kvalitetan protok lopte. Ništa od njih nismo vidjeli. Bili su toliko bojažljivi, sredina terena nije postojala, igralo se bez ritma, bez duela. Razumijem da su Verratti i Rabiot vrlo mladi igrači, ali i oni su morali biti puno bolji. Možda je trener mogao pokušati s iskusnijim Thiago Mottom, ali opet ne znam u kakvoj je on formi. U PSG-u sada moraju analizirati zašto je došlo do ovakvog debakla, kažem imaju se pravo ljutiti na suđenje, ali prije toga krivicu moraju pronaći u svom nastupu. Bili su tako loši na svim razinama, a defanzivno kriminalni, rekao je.