Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Došao i na Grbavicu: Legenda Želje na medenom mjesecu u Sarajevu

cobo-halid

Legendarni golman Slobodan Janjuš Čobo, nakon više od dvije decenije veze i zajedničkog života, nedavno se u Americi vjenčao sa svojom izabranicom Suzan Feri, a medeni mjesec odlučio je provesti u Sarajevu.

– To je za nas najljepše bračno putovanje, jer za mene samo postoji Sarajevo. To je grad gdje sam se rodio, napravio ime i stekao mnogo prijatelja. Vjenčanje sa Suzi u Las Vegasu je bilo skromno, u krugu prijatelja i rodbine, a naravno ovih dana slavit će se sa prijateljima na Grbavici – kaže Slobodan Janjuš Čobo.

cobo-grbavica

Sinoć je bio na utakmici između Željezničara i Olimpica, gdje su ga navijači na Grbavici dočekali ovacijama. Danas je odlučio podržati Školu nogometa „Respekt“ čijem direktoru Emiru Hujduru je obećao veliku pomoć.

janjus-vjencanje

– Na Grbavici nisam pogodio rezultat, ali sam rekao da će željo dati tri gola. Željo je bio solidan, ali treba još dosta da anpreduje. U ovom trenutku Plavi imaju samo četiri igrača Miroslava Stevanovića, Ivan Lendrića, Aleksndra Kosorića i Jovana Blagojevića. Kada su u pitanju golmani Vedran Kjosevski treba puno raditi. Ima dobre fizičke predispozicije i veliki talenat, ali mora mnogo više trenirati. Drago mi je što sam odradio jedan trening sa članovima pškole „Respekt“ i sigurno je da ću u budućnosti na različite načine pomagati – nastavlja Janjuš.

cobo-i-respekt

Legendarnom golmanu drago što je na Grbavici sreo prijatelje Halida Muslimovića i Slavka Petrovića.

– To su mi dva izuzetno draga čovjeka. Muslimovića znam iz vremena kada još nije bio muzička zvijezda. Rekao sam da liči na Zdravka Čolića i da mora da postane zvijezda. Tako je i bilo. Kada je u pitanju Slavko Petrović vjerujem da će napraviti čudo sa Željom. Već sada je na dobrom putu – kaže Čobo.