Ugovor na tri godine

Dragan Stojković Piksi zvanično selektor Srbije

On je kazao i da osjeća veliku podršku sa svih strana, koja će biti neophodna za ostvarenje ciljeva, a prvi je uspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine

Legendarni jugoslovenski fudbaler Dragan Stojković Piksi od danas je i zvanično novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, nakon što je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Presrećan sam i u isto vrijeme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako vjerujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija”, rekao je Stojković za internet stranicu Fudbalskog saveza Srbije.

On je kazao i da osjeća veliku podršku sa svih strana, koja će biti neophodna za ostvarenje ciljeva, a prvi je uspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

“Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mjesta u grupi. Moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspjeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da dominiramo, da želimo gol više i budemo oni koji će kontrolisati utakmicu”, naveo je Stojković.

Srbija se u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine nalazi u grupi A sa selekcijama Portugala, Republike Irske, Luksemburga i Azerbejdžana.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Radničkog iz Niša, Marseja, Verone i Nagoje rekao je da će biti i teških trenutaka, ali da će tada biti “neophodno jedinstvo, vjera i optimizam da će prva sljedeća utakmica biti bolja”.

On je zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na povjerenju i izrazio nadu da će se svi zajedno radovati uspjesima reprezentacije.

Uz selektora Stojkovića na mjestu direktora A tima biće Stevan Stojanović, dok će u stručnom štabu biti treneri Goran Đorović, Saša Ilić i Bratislav Živković. Trener golmana je Goran Čumić, kondicioni je Kacušito Kinoši, trener analitičar je Nebojša Stamenković, a tim menadžer Nemanja Filipović.