Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krilni napadač

Dries Mertens produžio ugovor s Napolijem

napoli-liverpool-mertens

Mertensov ugovor s klubom iz Napulja trebao je isteći na kraju ovog mjeseca, ali je Belgijanac na kraju ipak odlučio da ostane

Fudbalski klub Napoli, koji se takmiči u italijanskoj Serie A, potvrdio je u srijedu da je produžio ugovor s krilnim napadačem Driesom Mertensom, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopćenju se navodi da je 33-godišnji Mertens potpisao ugovor na još dvije sezone, uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

“SSC Napoli sa zadovoljstvom objavljuje da je dogovorio uvjete sa Driesom Mertensom oko novog ugovora”, naveli su iz italijanskog kluba.

Mertensov ugovor s klubom iz Napulja trebao je isteći na kraju ovog mjeseca, ali je Belgijanac na kraju ipak odlučio da ostane.

U Napoli je stigao u ljeto 2013. godine, a od tada je u 310 mečeva u svim takmičenjima postigao 122 gola. Belgijanac je u subotu postao i najbolji strijelac u historiji kluba, prestigavši Mareka Hamšika.

Prije Napolija igrao je još za Gent, Eendracht Aalst, AGOVV, Utrecht i PSV. U dresu reprezentacije Belgije upisao je 90 nastupa i postigao 18 golova.