Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi poraz nogometašica BiH od Francuskinja

bih_francuska_zene

Ženska nogometna seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Francuske sa 2:0 (1:0) u drugom prijateljskom susretu odigranom danas na Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Francuska je do prednosti došla iz prve prilike na utakmici. Igrala se 20. minuta kada je Valerie Gauvin sa 15 metara bila precizna za 0:1. U 42. minuti gošće su imale još jednu priliku, ali je Ines Jaurena iz slobodnog udarca pogodila prečku.

Reprezentativke BiH najbolju priliku imale su u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Antonela Radeljić je izvela slobodan udarac sa oko 25 metara, a lopta je prošla tik pored desne stative gola Francuske.

U drugom dijelu igre gošće su povećale prednost iz penala, s pogodila je Kenza Dali u 82. minuti.

U prvom susretu, odigranom prije dva dana, Francuskinje su slavile sa 1:0.

Selektorka bh. tima Samira Hurem nakon susreta izjavila je da su naše nogometašice danas bile bolje u odnosu na prvi meč.

– Evidentno je da nam nedostaje svježine, kao i širine na klupi. Bio je ovo dobar prijateljski dvomeč. Nama je cilj da se kroz ovakve utakmice spremimo za kvalifikacije – kazala je Hurem, saopćeno je iz NSBiH.

Bosna i Hercegovina-Francuska 0:2 (0:1)

BiH: Hodžić, Dijaković (90. Grebenar), Radeljić (90. Jašarević), Hasanbegović, Hadžić, Nikolić, Kuliš (88. Lukić), Spasojević (90. Milović), Kršo, Vujadin (82. Piskić), Medić (82. Kapetanović). Selektor: Samira Hurem.

Francuska: Launay, Tarrieu (64. Dali), Greboval (85. Defeur), Cissoko, Diallo (85. Assevi), Jaurena, Thomas (75. Morroni), Torrent, Mateo, Gauvin (85. Cascarino), Romanelli (75. Lorgere). Selektor: Jef Niemeczki.