Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Dudić: Da smo birali najgori raspored, to bi bio ovaj koji igramo

dudic pod bijelim brijegom (1)
Feđe Dudić / Foto: FENA/Ivan Rozic

Čestitao je protivniku na trijumfu

Trener Veleža Feđa Dudić nakon poraza u mostarskom derbiju od Zrinjskog (1:2) izjavio je da poraz u finišu najviše boli.

Čestitao je protivniku na trijumfu.

“Čestitao bih Zrinjskom na pobjedi. Nije lako primiti gol u finišu meča. Kada pogledate rezultat 2:1, rekli bi da je bilo puno prilika i da je utakmica bila dobra, ali svi golovi su bili plod nekih grešaka. Pravih prilika je bilo malo“, rekao je Dudić i nastavio:

“U drugom poluvremenu desila jedna sitaucija koju nismo otklonili kako treba. Dozvolili smo da Bilbija skače s Radovcem iako znamo da je on najopasniji igrač lige i na kraju smo bili kažnjeni. To je bilo dovoljno da izgubimo. Čestitamo Zrinjskom, okrećemo se novoj utakmici za tri dana.”

Dudić je također dodao i to da njegovi igrači nisu igrali onako kako su se dogovorili prije utakmice, ali i da je tome kumovao protivnik koji je vršio odličan pritisak.

“Da smo birali najgori raspored, to bi bio ovaj koji mi igramo. Svi timovi koji žele igrati u Evropi igraju s nama, a nažalost, ostali smo bez Brandaa, kao i Ovčine koji je dobio treći žuti. Imat ćemo kadrovskih problema, ali vidjet ćemo do subote ko će biti spreman.”

Naredni meč Velež igra na Grbavici protiv Željezničara s početkom u 17 sati.

Zrinjski je golom iz 86. minute, kojeg je postigao Nemanja Bilbija, stigao do vrijednog trijumfa i tako došao na bod od lidera Tuzla Cityja.

Trener Plemića Sergej Jakirović je poručio da je pobjeda njegovog tima apsolutno zaslužena.

Sergej Jakirović / Foto: FENA/Ivan Rozic

“Teško je sabrati dojmove, jer nam se svašta izdogađalo, od zagrijavanja, gdje je otpao Bekić i ušao je igrač koji se nije zagrijavao, pa smo morali rokade praviti, pa preko povrijeđenog Tičinovića… Mislim da smo bili bolja ekipa za gol ili dva. Velež nije došao u ozbiljnu situaciju”, rekao je Jakirović.

Trener Zrinjskog se osvrnuo na trenutnu situaciju na tabeli.

“Još je rano reći ko može do titule. Tuzla City je tu, Sarajevo je tu ko god šta mislio, Velež, kao i Borac koji se može dići i stići 13 bodova. Ja sam rekao da u HNL-u utakmice znaju biti lakše od ovih, ovdje u BiH je borba za svaki metar terena”.

Narednu utakmicu Zrinjski igra protiv Rudara.