Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Pjanić protiv Borussije ubilježio asistenciju, Šerif šokirao Šahtara

pjanic

Besiktas nije najbolje ušao u novu sezonu grupne faze Lige prvaka

Šerif iz Tiraspola nastavlja sa senzacijama. Nakon što je u Tiraspolu deklasirao zagrebački Dinamo u doigravanju za Ligu prvaka, Moldavski prvak je upisao je i pobjedu na startu grupen faze, i to protiv ukrajinskog Šahtara.

Šerif je slavio s 2:0, a strijelci su bili Adama Traore u 16. i Momo Yansane u 62. minuti. Kod oba gola asistirao je odlični Brazilac Cristiano.

Šerif je dokazao da ima dobru ekipu, iako mu je ekipa procijenjena prije početka kvalifikacija na manje od 12 miliona eura i daleko je najjeftinija u Ligi prvaka.

Besiktas nije najbolje ušao u novu sezonu grupne faze Lige prvaka. Prvak Turske poražen je u Istanbulu od Borussije iz Dortmunda, 1:2.

Mrežu domaćina u 20. minuti načeo je mladi engleski reprezentativac Jude Bellingham, da bi isti igrač asistirao Erlingu Haalandu za drugi pogodak Borusssie u nadoknadi prvog poluvremena.

U drugom dijelu bilo je nekoliko izglednih prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao sve do sudijske nadoknade. Tada je naš Miralem Pjanić odlično izveo prekida, a Montero se našao na pravom mjestu i postavio konačnih 1:2.

Reprezentativac BiH je, inače, odigrao cijeli meč za Besiktas i bio jedan od zapaženijih u redovima domaće ekipe.