bh telecom premijer liga

Dudić i Vukas uoči mostarskog derbija: Pobijedit će hrabriji i odlučniji

FNA_111004 (1)

Nadam se kako ćemo nakon utakmice pričati o dobrim potezima, dobrom odnosu, zalaganju i pojedincima, a ne o nekim drugim stvarima koje nemaju veze s nogometom – kazao je Dudić

U okviru 13. kola nogometne Premijer lige BiH u subotu se na stadionu Rođeni igra gradski derbi između Veleža i Zrinjskog, a oba trenera na zajedničkoj konferenciji za novinare najavili su pobjedu svoje ekipe.

– Kao i sve druge protivnike, gledao sam i Velež u nekoliko utakmica i nema govora o ikakvom podcjenjivanju. Izuzetno respektiramo njihovu energiju i igre, pogotovo na domaćem terenu, ali neće biti nešto novo ako kažem da je ekipa Zrinjskog kvalitetnija – kazao je Hari Vukas.

No, dodao je kako ishod utakmice vjerovatno neće odlučiti kvaliteta nego hrabrost, borbenost i odvažnost.

– Mi na takav način sutra želimo izaći na teren i predstaviti se u tom svijetlu, jer samo agresivnost i srčanost na svakom dijelu terena može pokazati i izdignuti našu kvalitetu da dođemo do pobjede – istaknuo je Vukas.

Trener FK Velež Feđa Dudić kazao je kako se sutra igra za tri boda, ali i za prestiž.

– Odradili smo dobre mini pripreme van grada i osim odavno povrijeđenih Harisa Ovčine i Elmira Kuduzovića, svi igrači su na raspolaganju. Također, imam određenih dilema zbog pravila o broju stranaca, pa sam u izmjenama limitiran po pitanju centralnog napadača, ali spremno dočekujemo ovu utakmicu – kazao je Dudić.

Istaknuo je kako će od prve minute tražiti pobjedu te kako njega i njegovu ekipu dodatno hrabre dvije prethodne domaće utakmice protiv Tuzle Citya i Željezničara.

– Oni su na vrhu tablice i u tim utakmicama pokazali smo da osim borbenosti, agresivnosti i zalaganja imamo i određenu kvalitetu. Mislim da smo navedene protivnike nadigrali, jednu utakmicu smo uspjeli pobijediti, drugu nismo, ali smo u obje utakmice ostali neporaženi, tako da imamo respekt prema Zrinjskom, ali nikom ne priznajemo da je favorit u Vrapčićima, a tako će biti i sutra – naveo je Veležov trener.

Dudić je naglasio kako se nada dobroj utakmici bez ikakvog incidenta.

– Nadam se kako ćemo nakon utakmice pričati o dobrim potezima, dobrom odnosu, zalaganju i pojedincima, a ne o nekim drugim stvarima koje nemaju veze s nogometom – kazao je Dudić.

Kapetan Zrinjskog Pero Stojkić kazao je kako je ekipa spremna za sutrašnji derbi te kako se nada da će sve proći u najboljem redu.

– Nadam se da će ova utakmica biti jedan veliki spektakl jer ovaj grad to i zaslužuje – kazao je Stojkić.

Kapiten Veleža Denis Zvonić naglasio je kako će ekipa Veleža dati zadnji atom snage, pokazati želju i borbu i ispoštovati dogovor s trenerom te da pozitivan rezultat neće doći u pitanje.

Mostarski gradski derbi igra se u subotu, 18. oktobra, s početkom u 15 sati, uz direktan prenos na platformi Moja tv.