premijer liga bih

Dudić: Isključenje Čirjaka jest nas poremetilo, ali nas je diglo psihički

New Project (26)

Ispade sad mi Manchester City za Želju. Izgubili smo 18 igrača, a došlo ih je 9

Feđa Dudić ne može biti zadovoljan ishodom gradskog derbija nakon što je njegov tim u zadnjim minutama ispustio prednost od 0:2.

Nakon susreta protiv Željezničara, trener Sarajeva je rekao:

“Moram da čestitam igračima, pogotovo na herojskom drugom poluvremenu. Mislim da smo odigrali taktički besprijekorno. Iz prekida smo primili taj gol u šestoj minuti nadoknade, samo tako smo i mogli primiti. Dobro smo se pomjerali, nije se primijetilo da imamo igrača manje. Nije lako, ali nismo se ni branili, izlazili smo u kontru, tako smo i dali drugi gol. Sigurno da ne mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom, dosta tih pasova smo dali pogrešnih, što nije specifično za našu ekipu”.

O crvenom kartonu i isključenju Čirjaka je kazao:

“Jest nas poremetio, ali nas je digao psihički. Još nas više ujedinio. Pokazao da i s igračem manje možemo parirati Željezničaru. Još jednom čestitam momcima. Žal ponovo. Penal u Zenici u 95. minuti, ovdje gol u 96… Valjda će se to nekad vratiti. Nemam šta zamjeriti momcima, rekao sam, pogotovo u drugom poluvremenu”.

Govorio je i o igračkom deficitu.

“Ne mogu sad da kukam, ali moram reći da mi je žao malog Buljubašića, koji je ušao. Vjerovatno mu je pukla kost. Momak plače, nije zaslužio da mu se to desi u ovakvoj utakmici. Tražio mi je Dal izmjenu, Ikić, Mulahusejnović… Sve izmjene su bile prinudne. Za neke stvari nemam odgovora”.

Na press-konferenciji je još kazao:

“Kad primiš prvi gol onda uđe voda u uši. Ne znam jeste vidjeli kako smo se mi razmakli kod drugog gola. To pioniri ne rade. Puno igrača je i prvi put počelo meč i nekada jesu indolentni. Plakao bih od muke kako golove primamo, a kako ih teško dajemo. Valjda je to i proces sazrijevanja. Uspjeli smo da Santosa zaustavimo nekim rokadama, a Đokanović je odigrao fenomenalnu utakmicu, ali nismo u prvom poluvremenu igrali prepoznatljivo sigurno. Drobarov primi dvije injekcije pred svaku utakmicu, uigravali smo taj stoperski par Mujakić – Aničić cijele pripreme, a sada nemamo nijednog”, kaže Dudić te dodaje:

“Ispade sad mi Manchester City za Želju. Izgubili smo 18 igrača, a došlo ih je 9. Ubjeđivali smo Kapića u sve moguće situacije i jednostavno nije htio ostati. Avramovski povrijeđen od aprila. Jesam ja kriv? I mi imamo mehaničke povrede što kaže Mulalić. Imali smo 19 igrača, nismo 20. Mi smo izopaćeno društvo. Prve tri utakmice sam bio Mourinho, a onda odmah ne valja nešto. Ja sam uspjeh napravio jer sam imao kontinuitet rada. Koji pritisak? Odigrali smo danas 2:2 s igračem manje, a iza mene je moj rad i nije me niko gurao ovdje. Mi nismo normalni ovdje. Nama je najveća sreća tuđa nesreća. Mi smo bolesna nacija”.

Također je dodao:

“Mi napravimo vještački pritisak. Da vidimo šta stoji iza tebe, koga si trenirao, šta si napravio. Sarajevo je imalo najuspješniju sezonu u historiji i otišlo je 19 igrača. Da smo pobijedili neke utakmice imali bi euforiju. Mene raduje kad imamo igru, o igri nemam šta pričati. Sarajevo ima igru i za šest kola je uputilo 118 udaraca. Šta trebamo? Uvijek sam bio čista obraza i nikad mi niko ništa nije poklonio. Valja otići u Mostar odavde i napraviti rezultat. Nek dođe neko bolji, ako neko ima. Evo Jakirović ima kontinuitet i ljudi haraju. Pukom nesrećom su ispali sinoć. Spominje se moja plata, kakva plata. Malo to provjerite. Cilj je izlazak u Evropu i Sarajevo će izaći u Evropu, a sad trošimo dobro manje para nego prošle sezone.”