Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Dudić potvrdio loše vijesti, Sarajevo traži novog stopera

dudić fena

Susret na Bilinom polju igra se u srijedu od 20 sati

Nogometaši Sarajeva narednih sedmica će biti domaćini na Bilinom polju.

Prvi ispit u Zenici Bordo tim će imati sutra kada će ugostiti Tuzla City u zaostalom meču 1. kola Premijer lige BiH.

Feđa Dudić, trener Sarajeva, potvrdio je loše vijesti kada je u pitanju povreda Marina Aničića.

“Nećemo moći da računamo na Aničića i Avramovskog. Aničića čeka duža pauza i mora da ide na operativni zahvat. Marinu želim da bude jak u ovom vremenu i da se što prije vrati na teren. Avramovski pauzira šest do sedam dana, još sedmica pauze što se tiče rada s ekipom i onda ćemo ga vraćati u trenažni proces”, objasnio je Dudić.

“Tuzla City je odigrao samo jedan meč i to protiv Slobode i to nije baš ni relevantno zbog uslova u kakvim je taj meč odigran. Fudbal od 17.30 sati i nije tako gledljiv, međutim uzeli smo neke podatke o igračima i upoznat ćemo ekipu dodatno sa tim. Dosta su promijenili ekipu, dosta je novih igrača, a tu je i novi trener kojeg zaista jako cijenim i poštujem”, poručio je Dudić.

Dudić je najavio dolazak još jednog stopera, s obzirom na to da je Nihad Mujakić prešao u Ankaragucu, dok se Aničić povrijedio protiv Posušja.

“Tražimo jednog stopera, a ako ćemo dovesti igrača s našim papirima mora biti u trenažnom procesu i koji je prošao pripreme, te da nema duže pauze. Jedan od tih je Aleksandar Vukotić. Ali nije jedini. Sportski direktor radi na tome“, kazao je trener Sarajeva.

Susret na Bilinom polju igra se u srijedu od 20 sati.