Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon eksplozija na Krimu

Ukrajinska ministrica odbrane: Podsjećamo na zabranu pušenja na određenim mjestima

New Project (41)

Savjetovala je Ukrajincima da ostanu mirni i vjeruju Oružanim snagama Ukrajine

Ministarstvo odbrane Ukrajine komentiralo je silovite eksplozije na teritoriju aerodroma “Saki” u području naselja Novofedorivka na Krimu koji je okupirala Rusija.

Oglasila se zamjenica ministra odbrane Hanna Malyar porukom na Telegramu.

“Ministarstvo odbrane Ukrajine ne može utvrditi uzrok požara, ali još jednom podsjeća na pravila zaštite od požara i zabranu pušenja na određenim mjestima”, poručila je Malyar.

Napomenula je da bi “činjenica požara mogla poslužiti terorističkoj zemlji” u informacijskom ratu.

“Ne isključujemo mogućnost da će okupatori “slučajno” pronaći neku karakterističnu “oznaku”, “vizitku” ili čak “DNK”. Usput, skrećemo vam pažnju da je pamučna odjeća vrlo higijenska”, poručila je sarkastično Malyar.

Savjetovala je Ukrajincima da ostanu mirni i vjeruju Oružanim snagama Ukrajine. Pogledajte seriju ekplozija koje su pogodila područje na kojem je ruska zrakoplovna baza…

Okupacione proruske vlasti na Krimu potvrdile su eksplozije u blizini Novofedorivka, gdje se nalazi ruska vojna zračna baza, a vozila hitne pomoći uputile su se na lice mjesta.

U isto vrijeme, lokalna dispečerska služba pojasnila je da, osim ambulanti okruga Saky i Jevpatorije, hitne službe rade u Novofedorivki, prema Telegram kanalu ruske državne novinske agencije RIA-Novosti, prenosi Ukrinform.

Ranije su mediji izvijestili da su, prema trojici lokalnih svjedoka, čuli nekoliko glasnih eksplozija u selu i vidjeli crni dim iz smjera ruske vojne zračne baze. Vidljiv je dim na plaži u Jevpatoriji, koja se nalazi 30 kilometara od Novofedorivke.

Prema Telegram kanalima, eksplozije su se dogodile u blizini aerodroma ruskih oružanih snaga (u selu se nalazi vojni aerodrom Saky). Zabilježeno je šest do sedam eksplozija, a očevici kažu da svake minute čuju “nešto poput detonacije granata”.

Stanovnici Krima također su prijavili eksplozije u blizini vojnog aerodroma u selu Novofedorivka.