premijer liga bih

Dudić: Pripremili smo se – Balajić: Neće se vaditi na nama

dudic

Utakmica između Posušja i Veleža igra se na stadionu Mokri Dolac u subotu u 15 sati

U 12. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac sastaju se HŠK Posušje i FK Velež Mostar, a trener Posušja Stipe Balajić izjavio je u petak kako im u goste dolazi jedna od najboljih ekipa.

– Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u ligi, koja možda igra najbolji nogomet, ali trenutno nije u najboljem trenutku i uvjeren sam da se ovdje neće izvaditi na nama. Momčad koja je dobro profilirana i koja nije imala sreće u nekim situacijama. Sigurno ekipa koju je dosta istrošila Europa, čekaju pauzu kao i drugi – kazao je Balajić koji je zajedno s napadačem Lukom Begićem na konferenciji za novinare najavio utakmicu.

Balajić i Begić / Foto FENA/Filip Kozul

Balajić je naglasio da meč dočekuju u dobroj atmosferi te da im dobre igre u zadnjim utakmicama daju dodatni motiv.

– Što se nas tiče, imamo dobru atmosferu u svlačionici i s ovim stvarima koje pokazujemo u zadnjim utakmicama to nam daje dodatni elan za naprijed i naročito drugo poluvrijeme protiv Širokog Brijega. Dobra utakmica i kvalitetna u Kupu s obzirom na to da nismo igrali s prvom postavom – rekao je trener Posušja.

Luka Begić navodi kako su sada u pozitivnom nizu te se nada da će ostvariti dobar rezultat.

– Sastajemo se s jednom od najboljih ekipa u prvenstvu. Velež igra brz i moderan nogomet i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Mi smo u pozitivnom nizu. Nismo izgubili tri utakmice i pobijedili smo u Kupu Bosne i Hercegovine i to nam pomaže mentalno da se dignemo nakon zadnje utakmice sa Širokim Brijegom u kojoj smo ispustili pobjedu – izjavio je Begić.

Dudić: Znaju gdje smo došli

Rođeni su u rezultatskoj krizi, a trener Feđa Dudić vjeruje da njegova ekipa to može prevazići i vratiti se pobjedama.

“Dolazi Posušje nakon nekih turbulentnih utakmica i svega. Imali smo konačno malo mira da nakon 20-ak dana odradimo jednu sedmicu treninga. Mislim da su momci svjesni gdje smo došli. Ne možemo mi njima poslije Tuzla Cityja ništa zamjeriti na zalaganju i prikazanoj igri. Međutim, nema rezultata”, rekao je Dudić, a potom je nastavio:

“Dešavaju nam se neke greške koje nas skupo koštaju. Uđemo dekoncentrisani u utakmicu i onda se desi period od desetak minuta gdje apsolutno ne postojimo. Poslije to ne možemo da vratimo. Puno se mučimo. Moramo se probati skoncentrisati na svih 90 minuta i da odigramo maksimalno skocnentrisano, a iz toga će doći rezultat i vratit ćemo se pobjedama. To je ono što ova ekipa može i ne sumnjam da će tako biti”.

Dudić je potom govorio o narednom protivniku.

“Što se tiče Posušja, sigurno jedna dobro organizovana ekipa, posebno kod kuće. Pobijedili su Borca, odigrali neriješeno sa Zrinjskim, Širokim Brijegom. Ostvarili su dobre rezultate protiv boljih ekipa, tako da očekujem nas nimalo lagan posao. Promijenili su trenera. Nova su razmišljanja u igri. Možda malo defanzivnije su koncentrisani. Naprijed traže priliku iz kontri. Dok je bivši trener možda malo više tražio posjed lopte. Imaju nekoliko brzih igrača na koje ćemo obratiti pažnju”, istakao je Dudić.

Trener mostarskog kluba ima određenih kadrovskih problema.

“Mislim da smo se adekvatno pripremili. Imamo dilema oko sastava. Neki igrači su roviti. Radovac je sigurno van stroja. Žale se na povrede Zajmović i Dejanović. Džanković je počeo tek individualno trenirati, tako da ni njega nemamo za ovu utakmicu”, rekao je Dudić.

Utakmica između Posušja i Veleža igra se na stadionu Mokri Dolac u subotu u 15 sati.