Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fk velež

Dudić: Sedam bodova u sedam dana pokazatelj je da nešto vrijedimo

dudic

U posljednjih pet utakmica Velež je neporažen, od mogućih 15 bodova, osvojeno je 11, dok je su na domaćem terenu brojke sada još bolje

Velež je u susret protiv Olimpika ušao kao favorit, a protiv sebe je imao protivnika koji se grčevito bori za ostanak… i kojem je teren, onakav kakav jeste bio, ipak više odgovarao.

Međutim, na kraju kada se sve sabere, Velež je zasluženo pobijedio, a sastav trenera Dudića je pobjedu osigurao i prije same završnice – 24 minute prije kraja utakmice. Fejsal Mulić je postigao deveti gol, šesti u posljednjih osam utakmica, dok je ponovo počeo zabijati i Obren Cvijanović koji je nakon određene golgeterske pauze (šest utakmica) u posljednja dva duela opet bio strijelac.

“Igrali smo protiv neugodne tradicije, teren je bio težak, imali smo taj status favorita pa je samim tim bilo i pritiska, ali na kraju smo zasluženo pobijedili. Moram biti zadovoljan, pobijedili smo”, izjavio je trener Feđa Dudić za Dnevni list te dodao:

“Držali smo stalno pritisak, imali posjed, opet uputili veliki broj udaraca u okvir gola. Velež je imao i puno boljih utakmica pa nije pobijedio. Najvažnije je bilo upisati tri boda”.

Dudić je bio zadovoljan i zbog još par statističkih detalja.

“Sedam bodova u sedam dana pokazatelj je da nešto vrijedimo. Prošle sezone smo imali 32 boda nakon 22 kola, sada bismo mogli imati 33 nakon 19 – ako tako gledamo u ovom trenutku, mada nismo niti jednog trenutka o tome razmišljali. Idemo iz utakmice u utakmicu, dan odmora i onda idu pripreme za Mladost”, zaključio je Dudić.

Velež je pobjedom protiv Olimpika dodatno popravio svoju statistiku. U posljednjih pet utakmica je neporažen, od mogućih 15 bodova, osvojeno je 11, dok je su na domaćem terenu brojke sada još bolje. Nakon Olimpika, Velež je na omjeru šest pobjeda i tri remija te je i dalje uz Sarajevo i Borac jedina neporažena ekipa na svom terenu.