Računari

"33 Gosu"

Osmogodišnji igrač Fortnitea postao najmlađi profesionalni esportista

07/12/2020

Ulazak osmogodišnjeg Deena u svijet profesionalnog esporta izazvao je niz kontraverzi

Novoosnovana esport grupa, Team 33, kompletirala je svoju igračku postavu pomalo neobičnim dodatkom.

Potpisali su profesionalni ugovor s osmogodišnjim Josephom Deenom, čime je on postao najmlađi profesionalni esportista. Deen će navodno dobiti pet hiljada dolara za opremu i još 33 hiljade dolara kao bonus jer je potpisao s njima. Još je zanimljivije što Deen navodno trenira s ekipom iz Tema 33 od svoje šeste godine.

– Bio nam je cilj da ga treniramo posljednjih nekoliko godina jer vjerujemo da su mladi gameri budućnost pa ih želimo početi trenirati što ranije, istakao je suosnivač Team 33, Tyler Gallagher.

– To je ostvarnje snova. Drugi timovi me nisu shvaćali ozbiljno zbog mojih godina, ali Team 33 su me pratili kroz moje igranje Fortnitea i dopuštali mi da s njima svakodnevno treniram. Ne mogu biti sretniji što sam postao i službeni član, rekao je Deen koji je odmah dobio i nadimak “33 Gosu”.

Ulazak osmogodišnjeg Deena u svijet profesionalnog esporta izazvao je niz kontraverzi. Od toga da zapravo nema donje granice kad neko može postati profesionalac, do toga kako će to uticati na njegov rast i razvoj.

Dodatno se postavlja pitanje kako će učestvovati na službenim turnirima (u njegovom slučaju Fortnitea), jer je najniža dobna granica za učešće u turnirima 13 godina.

Komentari

Autor: zimo.dnevnik.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.